banner137
banner25

Paralel kulakta yeni gelişme!

17 ve 18 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan Akşam Gazetesi’ndeki iki ayrı habere göre Edirne’de yapılan ve Paralel yapının önde gelen Emniyet kadrosundaki isimleri tarafından yapıldığı iddia edilen fişleme çalışması sonrasında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Parti hükümetinin Cemaat bağlantılı Paralel yapı ile başlatmış olduğu mücadele sonrasında ortaya çıkan yeni gelişmeler adeta dudak uçuklatıyor.

İddialara göre dönemin İl Emniyet Müdürü C.C., İstihbarat Şube Müdürü Ö.N. ve Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü S.E.'nin dinlemeleri yaptırdığı ve bu dinlemeleri dönemin edki belediye başkan Yardımcısı N.A’nın yaptırdığı haberi sonrasında,dinleme listesinde olan ve fişlenerek gazetede ifşa edilerek kamuoyunda yanlış algıya neden olan isimler tek tek Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçeleri vererek dinlemeleri yaptığı ve yaptırdığı iddia edilen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyorlar.

Aralarında gazeteci,bürokrat,polis,hakim,savcı,rektör ve daha bir çok kişinin bulunduğu 2 bin 250 kişilik listeden adı öne çıkan bazı kişilerin verdiği şikayet dilekçeleri Cumhuriyet Başsavcılığı’nı harekete geçirdi.

Şikayete konu olan isimler arasında üst düzey emniyet görevlilerinin olmasından dolayı şikayet dilekçelerinin tek bir dosya haline getirilerek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu HSYK’ya gönderileceği ve soruşturma için kamu görevlileri hakkında izin isteneceği öğrenildi.

Yaptığımız araştırmada Cemaate yakın olduğu iddia edilen ve kamuoyunda da açıkça cemaatçi olduğu bilenen bazı bürokrat,gazeteci ve şahısların şikayet dilekçesi vermemeleri dikkat çekerken,durumdan mağdur olan kişilerin verdiği yaklaşık 25 kadar dilekçe tek bir dosyada birleştirilerek HSYK’ya gönderiliyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Muhammet Savran tarafından tek tek incelenen dilekçeler soruşturma izni alınması için HSYK’ya gönderiliyor.Gelecek izin doğrultusunda Edirne Emniyet Müdürlüğü içerisinde yapılandığı iddia edilen Paralel yapının elamanları hakkında tek tek soruşturma izni çıkartılacak olurken,yapılacak soruşturma neticesinde,bazı polislerin soruşturmaya ışık tutacak şekilde ifade vermelerinin beklendiği iddia edildi.

İddiaya göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü S.E.'nin Zonguldak’a gönderildiği ancak izin alarak Edirne’ye geri geldiği ve konuyu yakından takip ettiği ifade edildi.S.E’nin kendisine yakın kişilere dinlemeleri kendisinin yapmadığı ve bilgisinin olmadığını söylediği,İstihbarat Şube müdürü tarafından dinlemelerin yapılmış olabileceğini söylediği iddia ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30