banner78
banner25

Özgecan'ın adı Edirne'de yaşayacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Kıyık semtinde açılışını yaptığı lokale Özgecan Arslan’ın ismini verdi.

Şubat ayında Mersin’in Tarsus ilçesinde uğradığı feci saldırı sonrasında yaşamını yitiren ve Türkiye’de herkesin canı olan Özgecan’ın adı artık Edirne’de Belediyeye ait kadın lokalinde yaşayacak.Kıyık caddesi üzerinde bugün açılışı gerçekleşen Kadın Lokalinin açılışına siyasi renk gözetmeksizin çok sayıda kadın katıldı.

Ak Parti ve CHP’li kadınların boy gösterdiği Özgecan Arslan Kadın Lokalinde konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan 2 ay önce Belediye Meclisinde aldıkları bir kararı yineleyerek “kadına şiddetin her türlüsüne karşıyız.Kim kadına şiddet uyguluyorsa belediyemizin kapıları kapalıdır”dedi.

Daha önceden ilkinin açılışını yaptıkları Kadın lokaline bu defa ikincisini ekleyen ve adını Özgecan Arslan Kadın Lokali koyan Belediye Başkanı Recep Gürkan; Barutluk Mahallesi Kıyık Caddesi üzerindeki lokalin tüm kadınların hizmetinde olduğunu söyledi.

6 personel ile hizmet verecek olan lokalde spor salonu,kuaför,ve el becerilerinin geliştirilmesine yönelik salonlar ve sosyal faaliyetlerin yapılacağı bölümler bulunuyor.Kadınlara yönelik hizmetlerin sembolik bir para karşılığı verileceğini belirten Gürkan açılış öncesinde yaptığı konuşmada “Bizim kadınlarımızı hayatın içine katmamız lazım. Şimdi buradaki imkanları görüyorsunuz, cilt bakımı var, kuaför var, spor aletleri var el sanatları kursu olacak ve her konuda kurs açabileceğiz. Kıyık'taki kadın da bunu yapabilmeli Şükrü Paşa'daki de bunu yapabilmeli, Menzilahir'deki de yapabilmeli. Biz hepsine belediye olarak eşit koşulları eşit imkanları sağlamakla görevliyiz. Bizim projelerimizden birisi bu. Bundan çok büyük keyif alıyoruz. 24 mahallemizin tümüne bu merkezleri açacağız"dedi.

Tüm kadınların erkekler tarafından şiddete maruz kaldığını ve bundan büyük üzüntü duyduğunu belirten Gürkan “bildiğim bir şey var ki, kadına yapılan şiddet ve kadın cinayetleri yüzünden bir erkek olarak utanıyorum ve tüm kadınlardan özür diliyorum." dedi.

Kadınların el üstünde tutulması gerektiğini belirten Recep Gürkan iki ay önce belediye meclisinde aldıkları bir kararı yineleyerek erkeklere hatırlatmada bulundu ve şöyle konuştu. “Edirne'deki toplu taşıma araçlarında şoför olarak görev yapacak kişilerin eğer daha önceden kadın şiddeti, kadın cinayetiyle ve tabii ki, çocuk şiddeti, tacizi ve cinayetiyle ilgili hükümleri varsa Mahkeme kararıyla biz, Belediye olarak o kişilere çalışma izni vermeyeceğiz." 'Çalışma izninin mevcut şoförlere uygulanıp uygulanmayacağı' sorusuna Gürkan, "Tabii ki, çalışma izinleri belli bir dönem için veriliyor. Yenilenirken tabii onları da aynı şekilde kontrol ediyoruz." cevabını verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30