banner137
banner25

Özel Gereksinimli Çocukların Olimpiyatları başlıyor

Trakya Üniversitesi (T.Ü.) tarafından Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtım Fonu'nun desteğiyle düzenlenen “3. Balkan Özel Gereksinimli Çocukları Spor Oyunları” öncesinde Rektör Prof.Dr. Yener Yörük ve Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Rektör Yörük, projede hedeflenen insani boyutla birlikte amaçlarının Türkiye'nin kültüründen gelen şefkatli yönünü göstermek olduğunu söyledi.

 Engelli çocuk ve gençlerin toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe 8 ülkeden 580'in üzerinde sporcunun katılmasının beklendiği etkinlik öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. T.Ü. Meriç kenarı sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yörük ve Büyükelçi Ahmet Murat Yörük'ün yanısıra Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yeşim Fazlıoğlu ve Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Nilüfer Tokgöz katıldı.

 REKTÖR YÖRÜK: “HEDEFİMİZ ŞEVKATLİ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK”

Prof.Dr. Yörük buradaki konuşmasında Üniversite bünyesinde bu yıl 3'ncüsü düzenlenen etkinliğin Dışişleri Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtım Fonu'nun da desteğini aldığını belirterek, daha geniş katılımlı ve büyük bir organizasyon olacağına vurgu yaptı. Özel gereksinimli çocukların önemine değinerek devam eden Rektör Yörük şöyle konuştu;

 “Özel gereksinimli çocuklar bildiğiniz gibi bütün Dünya'da çok büyük önem arz ediyor. Hem bilimsel yönden, hem sosyal açıdan. Bu anlamda ülkemizde yapılan önemli organizasyonlardan birisi bu yaptığımız ve uluslararası boyutu da gittikçe artmakta. İlk sene yaptığımızda ulusal empati ödülünü kazanmıştık. Bu sene de uluslararası boyutumuz gittikçe artıyor. Burada hedeflenen insani boyutlarla birlikte bu etkinlikle, kültürümüzün ve medeniyetimizin de yıllar boyu yaptığı gibi tamamen onarıcı olduğumuzu, ülkemizin ne kadar şevkatli olduğunu ve tedavisi en zor olan bu grupta tedavi ettiğimiz çocukları ispatlamış olacağız.” Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Yörük de etkinliğin insani boyutuyla son derece öne çıktığını ve Trakya'da kendi alanın bir ilk olduğunu söyleyerek; “Biliyorsunuz Trakya Üniversitesi sadece kendi bölgesinde değil aynı zamanda Balkanlar'daki en büyük üniversite olma özelliğine sahip ve bu büyüklüğüne yakışır bir şekilde de almış olduğu bu tür insiyatiflerle hem Türkiye'nin isminin yükseltilmesinde, hem de diğer üniversitelere öncü rôl oynamakta” dedi.

 BÜYÜKELÇİ YÖRÜK: “BÖLGEDEKİ KARDEŞLİK DERİNLEŞECEK

Balkanlar'ın Türkiye açısından çok önemli Coğrafi bir bölge olduğunun altını çizen Büyükelçi Yörük; “Gerek tarihi gerek kültürel bağlarımızın derinliği itibariyle Türk dış politikası açısından son derece önemli bir bölge. Ayrıca bizim dış politikamızın genel çerçevesi itibariyle Balkanlar bölgesinde de barışın ve istikrarın hakim kılınması bizim her zaman önceliklerimiz arasında olmuştur. Dolayısıyla bu etkinliğin açıkçası bölgedeki halkların arasındaki kardeşliği, dayanışmayı, dostluğu daha da derinleştireceği inancıyla bu projeye bizlerde destek vermek istedik” ifadelerini kullandı.

 PROF.DR. FAZLIOĞLU: “BÜTÜN ENGELLİ GRUPLARI DAHİL OLACAK”

 Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yeşim Fazlıoğlu ise etkinliğe bu yıl daha güçlü bir şekilde hazırlandıklarına vurgu yaparak, fikir ortaya koymanın yanında bunun projelendirilmesinin çok değerli olduğuna değindi. Prof.Dr. Fazlıoğlu etkinliğin içeriği hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi;

 “Etkinliğimize katılacak sporcularımız farklı engel gruplarından olan engelli bireyler. Bu da bizim projemizi özel kılıyor. Çünkü genelde bu tip spor organizasyonlarında engel durumları sınırlandırılır. Bizde ise Görme, İşitme, Otizmliler, hareket problemi olan çocuklar, zihinsel engelliler, işitme engelliler, görme engelliler olmak üzere bütün engelli gruplarını dahil ettiğimiz bir spor organizaysonu gerçekleşecek. Atletizm, boçe ve yüzmenin yanı sıra çocuklarımız golbôl ve dansta da yarışacaklar. Dansta farklı bir branş olarak organizsyonumuzda yer aldı.”

 PROF.DR. FAZLIOĞLU: “AKRAN EĞİTİMİ DE OLACAK”

 Projenin amacının sadece spor yapmak olmadığının altını çizen Fazlıoğlu, farkındalık yaratmayı da amaçladıklarını belirterek; “Bunun için organize ettiğimiz akran eğitimi yani gelişim gösteren akranları engelli bireylerin kabul etmesine yönelik çalışmalarımız da olacak” şeklinde konuştu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30