banner78
banner25

Önce Kur-an sonra spor!
Edirne’de Yaz Kur'an Kursu öğrencileri hem İslam'ı öğreniyor hem de Muradiye cami bahçesinde spor yapıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokolle ülke genelinde bundan böyle yaz Kur'an kursu öğrencileri boş zamanlarında birçok spor branşını yapabilecek. Geçen yıl ilk kez Sinop İl Müftülüğü tarafından başlatılan ve bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örnek alınarak tüm yurtta uygulamaya konulan etkinliklerde öğrencilerin yaz Kur'an kurslarına kanalize edilmesi hedefleniyor.
Uygulama kapsamında tüm yurtta başlatılan cami bahçesinde spor kompleksi çalışması bugün Edirne Valisi Gökhan Sözer’in katılımı ile start aldı.Muradiye cami bahçesinde düzenlenen programa Edirne Valisi Gökhan Sözer,İl Gençlik Spor Müdürü Serhat Ocak,İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu,İl Özel İdare genel Sekreteri Ahmet Çetin ve diğer ilgililer katıldılar.
Çocukların cami bahçesinde yapacakları spor branşına göre ihtiyaçlarının karşılandığını belirten yetkililer masa tenisi,batmington ve tenis gibi spor etkinlikleri için malzemelerin sağlandığını ve cami bahçesine getirildiğini belirttiler.
Kuran kursuna gelen öğrencilere verilen form yardımı ile hangi spor dalını seçmek istediklerini soran ilgililerin elde ettikleri bilgiler doğrultusunda çocukların spor branşlarını belirlediklerini kaydettiler.
Yapılan etkinlikte bilgi veren Edirne Valisi Gökhan Sözer “geçlik spor müdürlüğünün antrönörleri ve hocaları eşliğinde tesislerden istifade ederek çocuklarımız spor yapma imkanı buluyorlar.Kuran kursu görülen yerlerdeki fiziki şartlar uygunsa çeşitli spor malzemelerinin yardımını yaparak burada spor yapılmasını sağladık.Bu çocuklarımızın hem din eğitimini hemde spor eğitimlerini bir arada almasını sağlayan bir projedir.550 öğrencimiz bu etkinlik dahilindedir.Çocuklarımız hem gülerek hemde eğlenerek din eğitimi ve spor eğitimini almaktadırlar”dedi.
Vali Sözer tarafından dağıtılan spor malzemelerinin ardından çocuklar seçtikleri spor dalına göre spor yaptılar.Vali Sözer ise masa tenisi dalını seçen bir öğrenci ile kısa sürelide olsa maç yaptı.
Valilik Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin’in maçı ise görülmeye değerdi.Kendilerini bir an etkinliğe kaptıran her iki müdürün masa tenisini sevdiği ve bu spor dalından anladığı görüldü.
Spor etkinliğinin ardından çocuklar yaz dönemi boyunca görecekleri Kuran eğitimini almak üzere hocaları ile birlikte camiye girerek Kuran-ı Kerim okudular.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30