banner78
banner25

Olacak şey değil!
Saraçlar caddesine konan ve araç trafiğinin kontrolünü sağlayan duba adı verilen hidrolikli sistemin uzaktan kumandalarının olmaması başta İl sağlık müdürlüğü ambulansları olmak üzere emniyet araçlarına büyük sıkıntı yaratıyor.
Edirne kent meydanında bulunan bazı cedde ve sokakların araç trafiğine kapatılması ve sonrasında araçların kontrollü girişinin sağlanması için konulan dubaların kumandalarının tedarikçi firmadan tedarik edilememesi büyük sıkıntı yaratıyor.
Edinilen bilgiye göre Edirne Belediyesi tarafından yapılan anlaşma neticesinde ilgili firmaya Saraçlar caddesi girişi, Tahmis meydanı girişi ve sonu olmak üzere bazı noktalara hidrolikli sistem yaptırıldığı ancak Belediyenin ilgili firmaya yaptığı ödemelerde aksaklık yarattığı gerekçesi ile teknik anlamda destek alamadığı belirtildi.
İşin yapımı sırasında ise unutulan ve bugüne kadar başa gelmediği için sorun gibi görünmeyen bir eksik ise olası bir olayda felakete adeta çanak tutacak cinsten.Elektrik arızasının yaşaması durumunda sistemin çalışmadığını ve kapalı konumda kaldığını belirten ilgililer “bir yangın çıksa yada o an bir elektrik kesintisi olsa (ki yangında ilk olarak o bölgenin elektrikleri kesilir) caddelere itfaiye yada ambulans girişi kesinlikle olmaz”dediler.
112 Ambulans hizmetlerinin verildiği birim tarafından da defalarca Belediye’den kumanda cihazı talep edildiği ancak bir türlü tedarik edilmediğini belirten yetkililer ellerinde iki adet kumanda cihazı bulunduğunu ilgili firma ile yapılan görüşmelerde talep ettiklerini ancak belediyenin parasını ödemediği gerekçesi ile kumanda cihazını vermelerinin söz konusu olmadığının ifade edildiğini belirttiler.
Zaman zaman aksaklıklarda yaşandığını belirten ilgililer zaman zaman ambulans ve emniyete bağlı araçların geçişi sırasında hidrolik sisteminin devreye girdiğini ve yukarı kalktığını bu yüzdende bazı araçlarının askıda kaldığı iddia edildi.
Bazı görevlilerin ise orijinal kumanda yerine uydurma kumandalar yaptırmak durumunda kaldıkları ancak bunlarında sağlık çalışmadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30