banner137
banner25

Okul önlerini mesken tutmuşlardı!

Edirne Emniyeti bir süredir takibe aldığı okul önlerinde haraç toplayan ve giderek çeteleşmeye varan grubun ele başı olduğu bilinen iki kişiyi yakalamayı başardı.

Edinilen bilgiye göre bir süredir okul ve dershane önlerini mesken tutan iki kişi gözüne kestirdikleri çocuklardan zorla para ve üzerlerinde ki eşyaları alıyorlardı.Vermeyenleri döven ve tehdit ederek bir sonraki gün yine geleceklerini belirterek korku salan 16 yaşındaki iki kafadar S.K. ve R.Ö. öğrenci ve velilerin şikayetlerinin artması üzerine Şükrü paşa mahallesinde bulunan bazı okulların önünde sivil olarak beklemeye başladılar.Eşkalleri belirlenen şahısların M.D. ve H.Ş. isimli öğrencileri sıkıştırdığı sırada olaya müdahale eden ekipler S.K. ve R.Ö.’yü gözaltına alarak ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler.

Haklarında hazırlanan evraklarla Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen her iki şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldular.

Emniyet yetkileri bu tür durumlarda ailelerin 155 ihbar hattını arayarak yaradım istenmeleri gerektiğini ve okul önlerinde oluşan bu tür suç ve suça meyilli kişilerle mücadelede ortak hareket edilmesinin önemli olduğunu belirttiler. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30