banner78
banner25

Öğrenciler yediklerinden zehirlendiler!
Edirne Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım İlköğretim okulunda öğrenim gören bazı öğrencilerin yedikleri gıdalardan zehirlendikleri iddia edildi.
Dün okul çıkışı sonrasında evlerine gelen öğrencilerden bazılarının mide bulantısı ve kusma şikayeti ile velileri tarafından çeşitli hastanelere götürülmesi üzerine okulun kantin bölümünde inceleme başlatıldı.Şikayetlerin bu sabah saatlerin de de devam etmesi üzerine bazı velilerin çocuklarını okuldan almak için okula geldikleri ve kontrol amaçlı hastanelere götürerek tahlil yaptırdıkları görüldü.
Okul Müdürü Rafet Erk’in konuyu Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmesi ile başlatılan incelemelerde ilk etapta okul kantininden İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuara götürüldü.
Yaşanan olay sonrasında polis soruşturma başlatarak zehirlendikleri belirlenen öğrencilerin ifadesine başvurdu ve son 24 saat içinde yedikleri ve alış veriş yapıkları yerler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilerin ifadelerine göre okul önünde satış yapan bir kişiden şekerleme ve benzeri malzemeler aldıklarını ve yine okula yakın market ve büfelerden tost ve benzeri ürünleri aldıklarını belirten çocuklar okul kantininden de alış veriş yaptıklarını ve tost yediklerini belirttiler.
Son 24 saat içinde öğrencilerden 11’inin hastaneye başvurduğu bunlardan 6 sının Selimiye Devlet Hastanesi 5 inin ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve net açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını kaydettiler.
Bilindiği gibi aynı sorun yine aynı okulun kantininde yaşanmış ve olayla ilgili soruşturma açılmıştı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30