banner78
banner25

Öğrenciler karne heyecanı yaşadı!

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı sona erdi. Edirne merkez ve ilçelerinde toplam 55 bin 764 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Edirne merkezde bulunan Yüksel Yeşil İlkokulu’nda Edirne Valisi Günay Özdemir’in de katılımıyla karne dağıtım programı yapıldı. Vali Özdemir’e, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Müftüsü Emrullah Üzüm de eşlik etti.

Edirne Valisi Günay Özdemir, anaokulu ve diğer sınıflarda bulunan öğrencilerle tek tek ilgilenerek karnelerini kendilerine takdim etti. Vali Özdemir, minik öğrencilere yaz tatili döneminde neler yapmaları gerektiği konusunda da önerilerde bulunarak, öğrencilerden tatilde 5 adet kitap okumanın sözünü aldı.

Vali Özdemir, elde edilen başarıların sadece çocukların başarısı olmadığına değinerek, “Aslında başarı ve başarısızlık var ise normalde velilerimizin de buradaki katkısı önemli. Çocuk değildir aslında başarılı veya başarısız olan, velidir. Onun için velilerimiz kendi hatalarını da kendi eksiklerini de göz önünde bulundurarak, gelecek yıllarda daha iyi, daha huzurlu bir toplum için daha iyi bir nesil yetiştirebilmemiz gerektiğini de kendilerine tavsiye ediyorum” dedi.

Yüksel Yeşil İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreni, minik öğrencilerin hazırladıkları halk oyunları gösterisinin ardından son buldu.

Edirne’de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında 5 bin 178, ilkokulda 17 bin 322, ortaokulda 16 bin 365, ortaöğretimde 16 bin 458 ve özel eğitimde 441 olmak üzere 55 bin 764 öğrenci karne almanı sevincini yaşadı. Öğretim yılı itibariyle Edirne merkez ve ilçelerde 4 bin 136 öğretmen, 980 personel olmak üzere toplam 5 bin 116 kişi görev yaptı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30