banner78
banner25

Ödüllü müze 15 yaşında!
Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin 15. kuruluş yıl dönümünde, İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Klasik Türk Bezem Sanatları Atölyesi'nin ''Türk Darüşşifaları ve Çeşmelerden Yansımalar''konulu minyatür tezhip sergisi açıldı.
      Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, serginin açılışında, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin, dünyada sesini duyurabilen bir müze olduğunu söyledi.
      Müzenin daha önce ''Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü''nü, ''Kültürel Mirastaki En İyiler Ödülü''nü, Mükemmellik Kulübü'nün düzenlediği ödüllü müzeler buluşmasında ''En İyi Sunum Ödülü''nü ve Güneydoğu Gazeteciler Derneği'nce ''Yılın başarı ödülü'' kazandığını, Japonya'da, İngiltere'de tanıtıldığını ifade eden Duran, şöyle devam etti:
      ''Müzemizle gurur duyuyoruz. Bu gururu sizinle paylaşmak sizlerle paylaşmak ayrı bir gurur veriyor. Düşüncemiz şu ki bu kültür merkezinin hepimizin pozitif enerjileri ile daha ileriye taşınması... Bugün 1488'de kurulmuş ve günümüze kadar gelen bu kültür mabedinin tekrar tekrar canlandırılarak yaşatılması bizim için gurur kaynağıdır.''
      Konuşmanın ardından Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu'nca (TÜMATA) Altaylar'dan Anadolu'ya Türk Müzik ve Hareketi Terapisi Konseri verildi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30