banner78
banner25

Obeziteler düşünüldü!'
 Edirne Belediye Meclisinin 03/09/2014 tarih ve 2014/265 sayılı kararı gereğince Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce tüm taksi duraklarını kapsayacak ayrıntılı bir çalışma yapıldı.Oluşturulan komisyon sonrasında gerekli inceleme çalışmalarını yapan yetkililer hazırladıkları raporu Belediye Meclisinin 06/11/2014 tarihli toplantısında Ulaşım Komisyonuna sunarak gerekli çalışmalara başladılar.
Ulaşım Komisyon Başkanı Savaş ÜNER, Komisyon Üyeleri Hakan GİYİK, Hakan DAĞDEVİREN, Nevzat GÜRKAYNAK ve Tamer KARADAĞ'ın yanı sıra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Erbey KILIÇ ile Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal UYGUN, Trafik Zabıta Denetleme  Amiri Hakan SUGETİREN ve Trafik Uzmanı Necdet ASLAN tüm durakları gezerek yerinde incelemelerde bulundu.

Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren veya araç sayısı bakımından hizmet veremez hale gelen taksi durakları belirlenerek kapatılması ve birleştirilmesi teklifi Belediye Meclisinin Aralık toplantısında görüşülecek.
Diğer yandan bu çalışma sırasında toplu taşımanın seri ve güvenli yapılabilmesi için özellikle trafik güvenliği açısından kavşak içinde bulunan Beşyüzevler, Yeşilevler, Şükrüpaşa Mahallesi Dershane durakları gibi otobüs duraklarının da yerlerinin değiştirilmesine, 250-300 metrenin altında mesafe içinde bulunan otobüs duraklarının yer değiştirilerek birleştirilmelerine yönelik komisyon teklifi de hazırlandı.
Dur-kalk nedeniyle yüksek zaman kayıplarının yaşandığı güzergahlarda toplu taşımanın daha etkin yapılması ve vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam için durağa geliş ve gidişlerde 200-300 metre mesafeleri yürümelerinin de özellikle obezite ile mücadelede katkı sağlayacağı düşünülerek komisyon çalışmaları tamamlandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30