banner78
banner25

Nüfusa iki kişi eklendi!
 Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü kokteylinde, Merhum Edirne Valisi Fahri Yücel ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e, Edirne Belediye Meclisi tarafından ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi.

            Edirne’nin Kurtuluş’unun 92.yıl dönümü sebebiyle Acar Restaurant’ta verilen resepsiyona, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, eski Edirne Belediye Başkanlarından Ratip Kazancigil, Şevki Arman, İbrahim Ay ve Edirne’nin sivil toplum kuruluş başkanları, komutanlar ve çok sayıda davetli katılırken; davetlileri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi kapıda karşıladılar.

            Resepsiyonda açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’ye hangi anlamada olursa olsun, hangi unvanla olursa olsun, hangi sıfatla olursa olsun, hizmet etmek gerçekten bir ibadet; hizmet etmek gerçekten onurların gururların en büyüğü. Asıl önemli olan, Edirne'yi ne kadar sevebildiğiniz, Edirne’ye ne verebildiğiniz, ne kadar verebildiğinizdir. Hani hep deriz ya ne iş yaptığınız sizin için belki önemlidir ama toplum için, ülke için çok önemli değildir. Önemli olan işinizi nasıl yaptığınızdır. Edirne gerçekten işini layıkıyla yapan hakkıyla yapan yöneticilerle yurttaşlarla insanlarla doludur. Bu anlamda şanslı bir kentiz. Tabi ki Edirneliler bu şansı kendileri de hak ediyorlar. Çünkü Edirne yüzyıllardır Balkanların kapısında bir tarafı ile Anadolu’yu korurken, diğer tarafı ile de Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının yılmaz bekçileri olmuşturlar. Edirne bizim en büyük aşkımız, en büyük sevdamız hatta kara sevdamız. ” diye konuştu.

            BERAATI EŞİ PERİHAN YÜCEL ALDI

            Edirne Belediye Başkanı Gürkan, açılış konuşmasının ardından, 2004 yılında Edirne’de görev yaptığı günlerde kansere yenik düşen Edirne Valisi Fahri Yücel’e, Edirne Belediye Meclis kararıyla ‘Fahri Hemşehrilik Beraatı’ verildiğini ifade ederek; beraatı Vali Yücel adına geceye katılan eşi Perişan Yücel’e takdim etti.

Edirne Valisi rahmetli Fahri Yücel, Edirne’de tarihi binaların korunması ve işsizlikle mücadele yolunda açtığı toplum merkezleriyle Edirne’nin gelişimine büyük katkı sağlayarak, Edirne Halkı’nın büyük sevgisini kazanmıştı. Resepsiyonda, rahmetli Yücel’in çalışmalarını kapsayan kısa bir film gösterimi yapıldı.

Merhum Vali Yücel adına beratı alan eşi Perihan Yücel, çok duygulanarak, Edirne Halkı başta olmak üzere Belediye Meclisi’ne teşekkür ederek, “Eşimle biz Edirne’ye hakikaten aşık olduk. Edirne cinsiyetsiz olmalı ki karı-koca ikimiz de âşık olduk. Herkes kendine göre bir şey buluyor. Edirne’nin her geleni âşık eden bir tarafı var. Biz Edirne için çok çalıştık. Ben iddia ediyorum ki, Edirne’nin her sokağını, her köşesini, camisini, her tarihi eserini, adına yazılmış bütün şarkıları, şiirleri hepsini biliyorum. Çok çalıştım Edirne’ye. Eşim benim ilk erkek arkadaşım, yol arkadaşım, öğretmenimdi. Bana ilk yola çıktığımızda bir hikaye anlatmıştı ve ben hayata hep oradan baktım. Bana ‘ben bir idareciyim, sen de benim eşimsin. Biz bu yola birlikte çıkıyoruz. Lütfen hayata bir satranç tahtası olarak gör’ demişti. Önce anlam verememiştim. 'Satranç tahtası gibidir hayat ve yaşam. Üzerinde çeşitli taşlar vardır. Bir tane vezir vardır, bir tane şah vardır, fil vardır, kaleler vardır. En çok da piyon vardır. Tıpkı bir şehirdeki demografik dağılım gibi. Tıpkı bir vali, belediye başkanı, başsavcı, işçiler ve emekliler gibi. Lütfen onları insan olma paydasında buluştur. Hepsine ayrı ayrı muamele edersen sen üzülürsün ve karşı tarafı üzersin. Hayat bir satranç oyunu, oyun bittiğinde bütün taşlar aynı kutuya giriyor' demişti. Ben bunu hiç unutmadım. Bugün gördüm ki eşim insan olma ortak paydasında hareket etmiş.” diye konuştu.

            İŞ ADAMI KEMAL ŞAHİN’DE EDİRNE’NİN FAHRİ HEMŞERİSİ

            Gecede, “En büyük yatırımlarımız Edirne’de” diyen iş adamı Kemal Şahin’e ‘Fahri Hemşehrilik Beraatı’nı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim ederken, Şahin’e Edirne’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Şahinler Holding olarak yurtdışı ve yurt içinde birçok yatırımlarının olduğunu belirterek, en büyük yatırımlarının Edirne’de olduğuna ifade etti. Ve Edirne’de yeni projelerinin olduğunun vurgulayarak, “Şirketimiz bünyesinde çalışan sayısını artırmak adına çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

            Beraatların takdiminin ardından, Edirne Valisi Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eski Edirne Belediye Başkanlarından Ratip Kazancigil, Şevki Arman, İbrahim Ay, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, birlikte kurtuluş pastası kestiler.Gece, havai fişek gösterisi ile sona erdi.




 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30