banner78
banner25

Nihayet kapılarını açıyor!
Edirne'de uzun süredir açılması için gün sayılan Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kurban Bayramı'nın hemen ardından vatandaşlara kapılarını açıyor. Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Emrah Erten, yeni hastanede yaptığı basın toplantısında, hayallerinin hep böyle bir hastane olduğunu belirterek; “Bundan sonraki amacımız nitelikli sağlık hizmeti verebilen hekim sayısını arttırmak olacak” dedi.

İnşaatı yaklaşık 2 yıldır devam eden ve bu süre zarfı içerisinde açılış tarihiyle ilgili çeşitli söylentiler yayılan Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kurban Bayramı'nın ardından hizmet vermeye başlayacak. KHB Genel Sekreteri Dr. Emrah Erten dün İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu'nun da katıldığı bir toplantıyla hastaneyi tanıtarak kamuoyunu bilgilendirdi.

DR. ERTEN: “HAYÂLİMİZ BÖYLE BİR HASTANEYDİ”

Yeni hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Genel Sekreter Erten, hayâllerinin hep böyle modern bir hastane olduğunu belirterek, bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Erten; “Tabi bu hayallerimizi gerçekleştirebilmek için birinci ihtiyaç mekân ve ona uyum sağlayabilecek bir hastane inşaatı. İşte bu inşaatın artık sonlarına gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki aşamada artık Genel Sekreterliğimizin genel amacı nitelikli sağlık hizmeti verebilen hekim sayısını arttırmak olacak. Yani şu anda bizimle birlikte çalışan hekimlerimizin gerek kurslarla gerek hizmet içi eğitimler yapabildikleri hizmet alanlarını arttırmak” dedi.

DR. ERTEN: “BAYRAMDAN SONRA HİZMETE BAŞLIYORUZ”

Hastanenin 2 yıllık sıkı bir çalışmanın ürünü olarak hizmet edecek konuma geldiğini söyleyen Erten, Kurban Bayramı'ndan sonra hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Erten; “Şu anda 60 yoğun bakım yatağı var hastanede. Bunların 11 tanesi yeni doğan yatağı. Daha sonraları da plânlarımız arasında 11 yataklı ayrı bir Çocuk Yoğun Bakım açmak var. Onun için de uygun bir ortamımız var. Böylelikle bayramdan sonra hizmet vermeye başlayacağız vatandaşlarımıza” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Dr. Erten toplantının ardından hastaneyi basın mensuplarını bizzat gezdirerek bilgi verirken, hastalara teknik olarak üst düzey hizmet vermeyi amaçlayan ve “akıllı hastane” olarak adlandırılan Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin teknik özellikleriyse şu şekilde belirtildi;

“63 bin metrekarelik arsanın içinde yer alan 73 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek olan 400 yatak kapasiteli Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ileri teknolojik altyapısı ile öne çıkıyor. 2 bin 700 metrekare alana sahip acil ünitesi; 19 erişkin, 4 çocuk, 1 izole müşahede yatağı ile ileri düzey monitörle izleme yapılmaya uygun son teknolojiye sahip geniş gözlem odaları ve ayrıca hızlı çekim yapmayı sağlayan röntgen cihazlarıyla ile yöremize, bölgemize ve Balkanlara 365 gün, 24 saat kesintisiz hizmet verecek.

HASTA KENDİ ODASINDA DOĞUM YAPABİLECEK

Kadın Doğum Kliniği’nde gebe nitelikli kendi odasında, kendi yatağında normal doğum yapabilecek (SDL odaları). Bölgeden randevusuz gelen ayaktan kemoterapi hastalarına, çalışan ve hasta güvenliği standartlarını en üst seviyede karşılayan güvenlik kabini içerisinde hazırlanan ilaçlar ile konforlu, huzurlu bir ortamda tedavileri yapılacak. KBB muayene üniteleri her KBB hekiminin odasında bulunacak ve muayeneler bu odada son teknolojiye sahip cihazlar eşliğinde gerçekleştirilecek.

ÜSTÜN ÖZELLİKLİ AMELİYATHANELER

Son sistem araçlarla donatılmış, üstün özellikli ameliyat masalarının üzerindeki özel ameliyat lambalarının içine yerleştirilen yüksek çözünürlüklü son teknoloji kameralar sayesinde video konferans ve telekonferans sistemi ile istenilen yere canlı olarak bağlanılabilmekte; kongre, konferans, yurt içi ve yurt dışı konsültasyonlar anında sağlanabilmektedir. Ayrıca Ameliyathanelerimize son teknoloji ürünü kapalı ameliyat cihazları alınmış ve kullanıma sunulmuştur. Bunlarla her türlü laparoskopik, artroskopik, torakoskopik ameliyatlar güvenle yapılabilmektedir.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30