banner137
banner25

Nehir yatakları yine temizleniyor
 Vali Dursun Ali Şahin, özellikle sıcak havalardan dolayı en düşük seviyelerin seyrettiği Meriç Nehri'nde haftasonu itibariyle temizleme çalışmalarının başlayacağını söyledi. Kentin kaderi haline gelen taşkınlara dikkat çeken Şahin, sene sonuna kadar çalışmaların biteceğine vurgu yaparak; “Artık su zigzaglı değil, düz akacak” dedi.

Şahin, dün katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız kış ayında Tunca ve Meriç nehrinde yaşanan taşkın olaylarına işaret ederek, temizlik çalışmalarının Cumartesi veya Pazar günü başlayacağını söyledi.

Şahin, Edirne'nin yıllardır kaderi haline gelen ve ulusal medyaya da yansıyan taşkınları önlemek adına nehir temizleme çalışmalarına hız verdiklerini söyleyerek özellikle nehir seviyelerinde sıcak havadan dolayı gözlenen düşüşün kendilerine yardım ettiğini belirtti. Şahin; “Nehir seviyesinin düşmesi bize de yarıyor. Nehrin temizlenmesi bakımından iyi bir yol alıyoruz. Meriç Nehri'nin iç temizliğini de suyun debisinin azlığı sırasında yapacağız. İç sularında yani 12,5 kilometrelik kısımda yapacağız temizliği. Böylelikle Meriç'teki 4 adayı da temizlemiş olacağız” dedi.

“SU ZİGZAGLI DEĞİL, DÜZ AKACAK”

Çalışmaların haftasonu başlayacağına işaret eden ve yıl sonuna kadar bitirmeyi plânladıklarını aktaran Şahin; “Adaların üzerindeki ağaçların kesimi sanıyorum bu Cumartesi veya Pazar başlayacak. Ondan sonra bu kum yığını olan adalar kaldırılmış olacak. Sene sonuna kadar inşallah kaldırılacak. Artık su zigzaglı değil, doğru akmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30