banner78
banner25

Nakli hata mıydı?

Önceki gün Kapıkule yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan traktör sürücüsü İzzettin Kurtuluş’tan kötü haber geldi.

Kazaya bağlı olarak beyin travması geçirdiği öğrenilen İzzettin Kurtuluş yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesi ile 115 km mesafede bulunan Keşan ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi.Burada tedavi altına alınan ancak bir süre sonra yaşamını yitiren İzzettin Kurtuluş tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

 Bunun adı skandal!

Yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesi ile beyin travması geçiren bir hastanın 115 km yol gitmesinin doğru olmadığını savunan bazı kişiler hastanın göz göre göre ölüme sevk edilmiş olduğunu iddia ediyorlar.Uzun bir yol olması ve ambulansta sarsıntı geçirmesinin kaçınılmaz olabileceğini belirten uzmanlar bu tür hastaların bırakın yakındaki bir hastaneye sevkini hastane içinde bile naklinin uygun olmayacağı görüşünü savunuyorlar.

Bu tür hastalarda naklin çok donanımlı bir şekilde yapılması gerektiği ve hastanın sürekli gözetim altında tutularak donanımlı bir hastaneye sevkinin uygun olacağı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30