banner137
banner25

Müze kapılarını yeniden açacak!
Edirne’nin ilk müzesi olarak bilinen Selimiye Cami bahçesi içerisindeki Dar-ül Tedris medrese müzesi geçirdiği tadilat sonrasında bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla saat 13:00 da açılacak.
İçerisinde bir çok önemli eseri barındıran ve Türk İslam Eserlerinin de sergilendiği müze olarak bilinen Türk ve İslam Eserleri müzesi yaklaşık 2 yıldan buyana süren tadilat, bakım ve onarımın ardından bugün kapılarını modern yüzü ile halka açacak.
Son zamanlarda yapılan arkeolojik kazı ve bunlara ait bulgulara alt yapısı iyiden iyiye güçlenen müzeyi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Bulgaristan ziyareti dönüşü sonrasında açacak.
Müze yetkililerinden edinilen bilgiye göre onarum gören müzenin alt yapısının daha da güçlendirildiği,gezi güzergahının yeniden elden geçirilerek günümüz koşullarına uygun hale getirildiği ve güvenlik sisteminin modern tekniklerle güçlendirildiği belirtildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30