banner137
banner25

Muharrem İnce “iktidar yargı yoluyla infaz yapıyor!”

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk Edirne mitingi öncesi TEM Otoyolu Edirne gişelerinde karşılama sırasında beklerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce İktidarın şu sıralar Yargı yoluyla infaz yaptığını ifade etti.

Samanyolu TV yöneticisi Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında 32. Asliye Ceza Mahkemesinin tahliye kararı vermesi ve buna karşılık İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin tahliye kararı veren Asliye Ceza Mahkemesi kararının yok hükmünde olduğunu gerekçe göstererek tahliyelerin durdurulmasını istemesi yönündeki değerlendirme sorusuna cevap veren Muharrem İnce Ak Partinin iktidara gelmeden önce Türkiye’de yargısız infazın konuşulduğunu ancak Ak Partinin iktidara gelmesi ile artık yargı yoluyla infazın konuşulur olduğunu belirtti.

İnce “Artık yargısız infazlar yargı yoluyla infaza dönüşmüştür.Yani HSYK’daki seçimlerde Anayasa mahkemesinde,Yargıtay’da gazetelerde çarşaf çarşaf hakimlerin siyasi görüşleri yayınlanır oldu.Cemaatçiler,Sosyal Demokratlar,Milliyetçiler,hükümet yanlıları diye hakimlerin,savcıların isimleri gazetelerde yazılır oldu.Bu utanç verici bir durumdur.İnsanlık adına utanç vericidir.Hukuk adına utanç vercidir.21.yüzyıl adına utanç verici bir durumdur bu! Yani Türkiye’de Hukuk,Adalet,Yargı,ayaklar altındadır artık.Hiç kimsenin mal güvenliği,can güvenliği yoktur”dedi.

Bu gidişin tehlikeli bir gidiş olduğunu ifade eden İnce “yargı yoluyla insanları sindirmek isteyenler,insanları hapislerde çürütenler,aldatıldık diyerek insanları aldatanlar bir gün mahkeme karşısında adaletin karşısında yerini alacaklardır.Baskı,zulüm uzun süreli hiç kimseye fayda sağlamamıştır”diyerek Yargı mensupları akıllarına başına alsın dedi. “Koca koca hakimler,savcılar Anayasaya,yasalara uymak zorundadır,vicdanına uymak zorundadır,orada bir maşa görevini hiç kimse yapamaz yapmamalıdı”diyen İnce “ yargının bu içler acısı halini herhalde bütün yurttaşlarımız görüyordur.7 Haziran’dan sonra bundan kurtulacağız zaten bizim birinci hedefimiz Türkiye’de birinci sınıf bir demokrasiyi,yurttaşların majhkemelerden korkmadığı Bakanın çocuğu ile çöpçünün çocuğunun mahkeme karşısında adil durduğu,mahkeme karşiısında eşit olarak görüldüğü bir hukuk sistemi bir yargı sistemi hepimizin özlemidir”dedi.

Bir gazetecinin Basın özgürlüğü yönündeki sorusuna “CHP iktidarında özgür olur merak etmeyin az kaldı”dedi ve Türkiye’de basının,iş dünyasının cesur olmasını istediğini kaydetti.

Basın özgürlüğünün Türkiye’de olmadığını savunan İnce medya patronları ve iş verenlerden cesur olmalarını isteyerek “bu zulüm düzeni daha fazla sürmez.İş dünyası cesur olmalıdır.Korkmamalıdır.Onları konuştukları zaman sabahleyin kapılarına maliyecinin geldiği bu düzenden kurtaracağız.Yeter ki medya cesur olsun.İş dünyası cesur olsun. Bakın işçiler sokaklara düşmedi. İşçiler sokaklarda büyük ölçekli gösteri yapmadı.Dolar 2.70’i geçti.Tahmin ederim yakında patronlar sokaklara inecek.Aklını başına devşirsinler diyorum”şeklinde konuştu.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30