banner78
banner25

Müftülük Kızılay seminerindeydi!
 Türk Kızılayı Edirne Şubesi ve İl Müftülüğü ortaklığında, “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma” projesi ve “Afet Zararlarını Azaltma” programı kapsamında Edirne'deki din görevlilerinin katıldığı bir seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Dairesi Şube Müdürü Osman Zeki Şener din görevlileri olarak insan odaklı çalışıldığı için herhangi bir afet durumunda vatandaşların camilerden nasıl tahliye edileceğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yeni yapılan camilerdeki kubbelere de dikkat çeken Şener, “kubbeli camilerde ağır avizeler tehlike teşkil ediyor, hafif olması lazım” dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve “Afetlerde Toplum Liderlerinin Rol ve Sorumlulukları ile Afetlerden Korunma Bilinci” ve “Olağanüstü Hallerde Din Hizmetleri” konularının anlatıldığı seminere Kızılay Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Diyanet İşleri (D.İ.) Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç.Dr. İsmail Karagöz, D.İ. Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Osman Zeki Şener ve Edirne'deki din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Kızılayı arasında 2007 yılında afet zararlarını azaltmak amacıyla imzalanan Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Protokolü kapsamında gerçekleştirilen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Üç Şerefeli Cami Müezzini Osman Sağır tarafından Kur'an'dan ayet okunmasıyla devam eden seminerde ilk konuşmayı Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay yaptı. Çakay, Dünya'da ve Türkiye'de bugün gelinen noktada afetlere başa gelmeden önlem alınmasının önemine değinerek; “Bu nttkada toplum liderleri olarak adlandırdığımız din görevlileri olarak sizlere büyük görev düşmektedir” dedi.

Daha sonra konuşan İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise gerçekleştirilen toplantının önemine dikkat çekerek toplum liderleri olan din görevlilerinin de bu toplantıyı çok iyi değerlendireceğinden emin olduğunu söyledi. Üzüm şöyle konuştu;

“Malûmunuz, kurumlar arası iletişim gelişmiş ülkelerin en önemli özelliklerinden birisidir. Kurumlarımızdan Diyanet İşleri Başkanlığımız, onu temsilen tüm Türkiye'deki camilerimiz ve Başkanlığa bağlı hocalarımız bu hizmetlerde çok önde yer alıyorlar. Bu vesileyle Edirnemizin hem misafirperverliğini hem her çeşit sıkıntılı durumlarda da görev başında olduğumuzu ifade eden bu salonu doldurmanızdan dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Edirne medeniyet timsali bir merkezdir. Ve inşallah Edirne sizlerin gayretleriyle çok yakın bir gelecekte eski misyonunu yakalayacaktır diye ümit ediyorum.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30