banner78
banner25

Müftü'den Diyanete Adalet tokadı!

2007 yılında Edirne İl Müftülüğü görevine atanan Ömer Taşçıoğlu kendisine yapılan haksızlıklara karşı verdiği hukuk mücadelesinde üçüncü defa galip çıktı.

Göreve geldiği günden buyana üç defa görevden çeşitli sebeplerden dolayı el çektirilen Ömer Taşçıoğlu adaletin bir gün herkese lazım olacağını belirterek bağlı olduğu kuruma karşı açmış olduğu davaların üçünden de zaferle çıktı.

İl müftülüğü görevini 4 yıl süre ile başarılı bir şekilde sürdüren ve nedeni bilinmeyen bir şekilde 2011 yılının Nisan ayında kendisine Diyanet İşleri Başkanlığından iletilen bir yazı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik görevine atandığını ve yeni görev yerinin Ankara olduğunu öğrendi.

Müftü Ömer Taşçıoğlu kendisine haksızlık yapıldığını ve tenzili rütbe olarak algılanan bu durumun kendisi ile bağdaşmadığını düşünerek uzun sürecek olan hukuk savaşının ilk raunduna çıkmış oldu.Edirne Bölge İdare Mahkemesine dava açan ve kendisini bir alt kadroya atadığı gerekçesi ile Diyanet İşleri Başkanlığından şikayetçi olan Müftü Taşçıoğlu’nun bu itirazı haklı bulunarak göreve iadesi konusunda açılan davada haklı bulundu ve 2 ay sonra görev yeri olan Edirne İl Müftülüğüne geri atandı.

Üç raunt sürecek olan müsabakanın ilk raundundan galip ayrılan Taşçıoğlu göreve başlamasından bir buçuk ay gibi kısa bir süre sonra tekrar Diyanet İşleri Başkanlığının yeni görev yeri tebliği ile ikinci defa görevinde alındı.

İlk davayı kaybeden Diyanet İşleri Başkanlığı hukuksal zeminde açık kapı bıraktığının farkına vararak bu defa Müftü Taşçıoğlu’nu yeni kadro ihdas ederek “Başkanlık Müftüsü”görevine atadılar.Bir üst kadroya atadığı gerekçesi ile açılacak bir davadan etkilenmeyeceğini düşünen ve hukuk zemininde haklı olacağını düşünen Diyanet İşleri Başkanlığı, Müftü Taşçıoğlu’nun ikinci davası ile karşı karşıya kaldı.

Göreve dönmekte inat ettiğini açıkça ortaya koyan Müftü Taşçıoğlu 6 aylık kızak görevi sonrasında mahkemenin ilk kararı ile ikinci mahkeme konusunu kıyaslayarak ortada bir suç olmadığını ve görevden alınmasının anlamsız olduğuna kanaat getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu ikinci tayin kararı ile mahkemenin verdiği ilk kararı tanımadığını açıkça göstermiş olduğunu ortaya koymuş oldu ve Müftü Ömer Taşçıoğlu’nun görevine geri gönderilmesi gerektiğini tebliğ etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmak istemediği il müftüsünü müftülük koltuğunda ikinci defa hukuk zaferi sonrasında gören Başkanlık bu defa farklı bir taktik deneyerek Ömer Taşçıoğlu’nu 6 ay aradan sonra 2012 yılının Ekim ayında üçüncü defa görevinden almayı başardı.

Bu defa Başkanlık Müşaviri olarak atanan Müftü Taşçıoğlu kıyıda köşede bekleyen müşavirler konumuna alındığını belirterek “bu defa Edirne İdare Mahkemesine yeniden başvurdum.Ancak Bölge İdare Mahkemesi Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu kararını sürdürmedi ve bu bir üst görevdir dedi ve yapacak bir şey olmadığına dair karar verdi.Bizde ümitsiz bir vaziyette müşavirlik görevimize devam ederken dava sürecini Danıştay’a yürütmenin durdurulması ve esastan davanın bozulması için dava açtık.Bu süreçte de Danıştay 31 Mayıs 2013 tarihinde yürütmeyi durdurdu ve bizi göreve iade etti”dedi.

Hukuksal mücadelesinde yılmadığı açıkça görülen İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu 9 Eylül 2013 Pazartesi (bugün) iş başı yaparak eski görevi olan İl Müftülüğü koltuğuna yeniden dördüncü defa oturmuş oldu.İl Müftülüğü görevini yürüten Emrullah Üzüm ise Ankara merkeze alınarak görevini müftü Taşçıoğlu’na devretmiş oldu.

 

banner148
Anahtar Kelimeler:
Ömer Taşçıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ekrem Refikbey 11 yıl önce

niye bu kadar israrkar davranıyorsunuz müftü bey? edirne de sizi pek sevmedi açıkçası..

Avatar
bilal 3 yıl önce

Daha çooook sürüneceksin..sayın ömer bey..yaptığın zulümler yüzünden..önce adaleti kendin yaşayacaksın sonra arayacaksın..

Avatar
bilal 3 yıl önce

Daha çooook sürüneceksin..sayın ömer bey..yaptığın zulümler yüzünden..önce adaleti kendin yaşayacaksın sonra arayacaksın..

Avatar
bilal aslıbayoğlu 3 yıl önce

Daha çooook sürüneceksin..sayın ömer bey..yaptığın zulümler yüzünden..önce adaleti kendin yaşayacaksın sonra arayacaksın..

banner30