banner137
banner25

Müezzinoğlu “Tabipler Birliği, hekimler memur olsun istiyor!”

Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu hafta sonunu yoğun Bursa programı sonrasında Edirne’ye ayırdı.Edirne’deki yatırımları yerinde incelemek ve bilgi almak üzere Edirne’ye gelen Bakan Müezzinoğlu düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde Edirne’deki yatırım sürecini ve çalışmaları değerlendiren Müezzinoğlu 4 yıllık Edirne Milletvekilliği süresinde siyasi hayatının mutlu dönemlerinden birini Edirne’de geçirdiğini belirterek başarı değerlendirmesini Edirne halkı ve kamuoyuna bıraktığını kaydetti.

Türkiye’nin aşı konusunda dışa bağımlılığının devam ettiğini ancak buna son vermek adına çalışmalara başlanarak Milli aşı üretimi konusunda alt yapının oluşturulmaya başlandığını açıklayan Bakan Müezzinoğlu her yıl 1.5 milyar TL dışa bağımlı olarak ilaç ve aşı alındığını belirtti ve dışa bağımlılığın devam ettiğini kaydetti.Müezzinoğlu “önümüzdeki 3 yıl süresince yüklenici firma yine Türkiye’nin ihtiyacını dışarıdan getirecek,ama 4’üncü yıldan itibaren bütün teknoloji ile bütün ARGE’si ile bütün yatırımları tamamlayıp dördüncü yıldan itibaren Türkiye kendi kan ürünlerini kendi kanından üreten bir konuma gelecek”diyerek bunların farklı alanlarını önümüzdeki dönemde genişleteceklerini ve Türkiye’nin dünyanın ürettiklerini tüketen değil tükettiklerini üreten bir noktaya geleceğini ifade etti.

Bir gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun Bursa mitinginden sarf ettiği sözleri yöneltmesi üzerine “Kılıçdaroğlu yüzde 35’i yakalayamazsa istifa edecek mi?”cevabını vererek “madem o hedefi vermiş, bırakın birinci parti olmayı, yüzde 35’i yakalayamazsa istifa edecek mi? Birinci parti olamayacağını zaten peşin kabul ediyor. Ama kendi verdiği hedefi yakalayamazsa istifa edecek mi? Ben cevap vereyim, etmeyecek. Çünkü onu oraya getiren irade onun orada ne kadar kalmasını istiyorsa, o orada o kadar kalacak”dedi ve anket sonuçlarının vatandaşlar olduğunu ifade ederek “bütün anketler vatandaştır. 7 Haziran akşamı berber tıraşını yapar, ak mı kara mı herkes görür”cevabını verdi.

Öte yandan Türk Tabipler Birliğinin Aile Hekimlerinin hafta sonu nöbetlerine karşın Sağlık Bakanından “acil kodu”ile randevu talep ettiği yönündeki soruya ise Türk Tabipler Birliği’nin uzlamşmacı bir tavır içinde olmadığını ve kendi dediklerinin olmasını istediklerini ifade ederek “Türk Tabipler Birliği Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 8, öğleden sonra 4, hadi Allah’a ısmarladık”diyerek “Birileri sorun üretmeye çalışıyor. Ama netice 78 milyon ülke insanımıza sağlık hizmeti sunmak için hekimlerimizle, sağlık camiamızla geceli, gündüzlü çalışıyoruz. Hamile bir annenin, birinci ayından itibaren hamileliğini takip eden, yeni doğan bebeğin, doğduğu günden itibaren bütün aşılarını takip eden güçlü bir aile hekimliğini sistemini kurduk. Şimdi bunun yanına aile diş hekimliği de getiriyoruz. Çocukların 3 yaşından itibaren ağız, diş sağlığını sağlıklı bir şekilde götürebiliyorsak, esasında bütün fiziksel sağlığı açısından da çok önemli bir koruyucu sağlık hizmetini de hizmete sokuyoruz. Biz hep daha iyinin daha güçlü hizmetin yanında, arkasında koşuyoruz.Şimdi biz aile hekimlerimize ayda bir defa 8 saat, cumartesi mesai. Yani ayda bir defa, 8 saat nöbet ve ücretini verdiğimiz bir nöbet. Niye? Ailelerin, çocukları, bebekleri, hamile anneler, ‘Cumartesi hastalanmıyor’ diye bir şey var mı?”diyerek hekim sayısının yetersiz olduğunu ve bunu arttırmak için çalıtıklarını kaydetti.Bir aile hekimine 3700 bireyin düştüğünü hatırlatan Bakan Müezzinoğlu “Bunu 3 binlere indirmeye çalışıyoruz. Ama hekim sayımız arttıkça, diğer taraftan da şuanda 23 bin aile hekimiyle hizmet veriyoruz. Bu hedefimiz 2017 sonu itibariyle 30 bin aile hekimine çıkmak. Bu rakamı yakaladığımızda Cumartesi ve Pazar da aile hekimlerimizi vatandaşımız, bağlı olduğu kitle bulsun istiyoruz. Türk Tabipler Birliği ne istiyor? Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 8, öğleden sonra 4, hadi Allah’a ısmarladık. Peki sağlık böyle bir şey mi? Derdi vatandaş olmayan, derdi millete hizmet olmayan bir anlayışa artık prim yok”dedi.

Türk Tabipler Birliği ile defalarca görüştüklerini aktaran Bakan Müezzzinoğlu “

Ben Türk Tabipler Birliği ile defalarca görüştüm. Neticede çakılı kazık gibi aynı yerde, aynı cümleleri söyleyenlerle neyi görüşceğiz ki? Ben defalarca görüştüm, ortak çalışma ekiplerimiz görüştü. Biz görüşmeye açığız ama açık olduğumuz görüşmede muhatabımız ‘benim dediğim olacak’ diyorsa bende diyorum ki, vatandaşınızın hak ve hukukunu gözetmek zorundayız. Tabi ki sağlık çalışanlarının hak ve hukuku önemli. Ama bu bir hizmetse, vatandaşın hak ve hukukunu, sağlık hizmetini daha iyi almak, bunu da hizmetleri sunucularla beraber yapmak. Bu anlamda hizmeti sunucularının hak ve hukukunun daha iyi olması için talepleri varsa onu da bu ülkenin, bu milletin imkanları çerçevesinde karşıladık. Daha fazlasını da yapmaya devam ediyoruz”şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler yapımı devam eden 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesini ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu.Hastanenin 15 Temmuz itibari ile hizmete sokulacağı müjdesini veren Bakan Müezzinoğlu modern hastanede gördüğü bazı aksaklıklarıda ilgililere ileterek bunların yakışmadığını kaydetti ve derhal düzeltilmesini istedi.

Edirne ziyareti kapsamında son olarak Darüşifa müzesini gezen Bakan Müezzinoğlu karayolu ile Edirne’nin ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bu bölgelere hareket etti.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30