banner78
banner25

Müezzinoğlu Demokrasi nöbetinde Edirne'deydi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri tarafından 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen halk demokrasi nöbetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Edirne Atatürk anıtı önünde Edirne Valiliği tarafından organize edilen ve Edirne Belediyesi ile tüm sivil toplum kuruluşu liderlerinin katılımıyla gerçekleşen demokrasi nöbetinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ve Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca,CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın da katıldığı Demokrasi nöbeti yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Edirne Valisi Günay Özdemir,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Ak Parti Edirne Miletvekili rafet Sezen,CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan,Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt,MHP İl Başkanı Hakan Özkan,Edirne Baro Başkanı Av.Özgür Yıldırım'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu 15 Temmuz akşamı gösterdiğini belirterek “Cumhurbaşkanımız haydi millet sokağa dediği zaman sağcısı,solcusu herkes hep bir ağızdan sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır inancıyla hep beraber yurdun dört bir yanıyla sahip çıktı.Halk kıyama durdu.Birileri bankamatiklere,marketlere koşarken sizler vatan,millet aşkıyla sokaklara döküldünüz.Allah hepinizden razı olsun”dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu ise bir önceki dönemde Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı sıfatıyla hemşerilerinin karşısına çıkarak birlik vurgusu yaptı ve 15 Temmuz gecesi Türk halkının kendisini ispatlama fırsatı bulduğunu hatırlatarak “büyük Türk Milletinin ne olduğunu,size korku salan milletin ne olduğunu,Dünyaya da büyük Türk milletinin saygın duruşunun ne olduğunu göstermemize vesile olduğunuzu için size teşekkür ediyorum”dedi ve o akşam sokaklarda milleti gördüğünü ifade etti.

Atatürk veciz sözleri ile vurgu yapan Müezzinoğlu “o gece söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen 80 milyon ülke insanının hukukunu koruyabilmek bizlerin sorumluluğudur.İnşallah bu ülkenin bize miras olarak bırakan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Mirasına sahip çıkmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.Ve yine bize vasiyet olarak bıraktığı Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır.Gereğini millet yaptı.Onun gereğini çok şükür bugün için alnımız dik, başımız dik.Tarihi geçmişteki darbeler gibi başını öne eğen bir siyaset tayfası ,başını öne eğen bir milletin bir kısmı yok.80 Milyon başımız dik alnımız açık. Ama bu millet niyeti okudu, cesaretiyle tankların önüne dikildi, siyasetçilere de mesajı verdi. Bu millet, asker ruhuyla, Asım'ın nesli inancıyla da bayrağına da, vatanına da,ezanına sahip çıkmıştır. Ey hainler, ey düşman, bu milletten korkun”diyerek siyasi parti genel başkanlarının yaşanan bu durum karşısında dik bir duruş sergileyerek birlik ve beraberlik mesajı verdiğini kaydetti.
Demokrasi nöbetine Yunanistan Batı Trakya'dan gelen çok sayıda soydaş ile Yunanistan'ın tek Türk partisi DEP partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş,Bulgaristan'da bulunan Türk Partisi DOST'un milletvekilleri Şaban Ali ve Aydoğan Ali'de katulanlar arasında yer aldı.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30