banner78
banner25

Meriç suyuna analiz şart!
Trakya Doğal Kaynakları ve Enerji Derneği Başkanı Hüseyin Erkin 192 km lik bir hat boyunca akan Meriç nehrinin ilimiz sınırları içerisindeki akışında gözle görülür bir azalmanın yaşandığını ve rengindeki değişmenin de endişe verici olduğunu açıklayarak yetkililerin en kısa süre içinde sudan numune almaları gerektiğin söyledi.
Yaklaşık iki haftadan bu yana suyun renginde anarmol bir değişme olduğuna dikkat çeken Erkin “Meriç nehri suyu da Ergene suyuna mı benzemeye başlıyor sorusunu gündeme getiriyor. Artık herkesin alışıp kabul etmek zorunda kaldığı Ergene suyu ile çaresizlikten sulama yapılması riski bu yılda Meriç nehrinin renginin hızla değişmesi nedenlerinin incelenmesi gerektiği kanaatindeyim. Yıllık Ortalama debisi altında akan ve giderek azalmaya ve kirlenmeye başlayan Meriç nehrinin acilen su analizlerinin yapılıp çeltik sulayıcı ve kamuoyunun bilgilendirilmesinde fayda vardır. Yapılan son tespitlerde Edirne den Yenikarpuzlu beldesine kadar şuanda rengi bozuk ve siyahlaşan Meriç ve Ergene suları ile çeltik arazileri sulanmaktadır. Bu durum bölgemizde üretilen pirinçler için lobi oluşturmaya uğraşan kesime imkan vermemek için Meriç suyunun son üç haftalık analizinin acilen açıklanmasında fayda vardır”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30