banner78
banner25

Meriç belediyeler birliği proje semineri düzenledi.!
IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Meriç Belediyeler Birliği ve Maritza Belediyeler Birliği ortaklığında uygulanan ‘Sınır Belediyelere Stratejik Planlama Hakkında Kapasite Oluşturma’ projesinin eğitim programı düzenlendi. Acar Park Restoran’da düzenlenen programa Türk ve Bulgar tarafından çok sayıda yetkili katıldı.
Belediye personellerinin stratejik planlama konusunda bilgilendirilmesi ve kendi belediyeleri nezdinde plan, program ve strateji geliştirme konularında katkı sağlamak amacıyla düzenlenen proje eğitim toplantısında Uzunköprü Belediye Başkanı ve aynı zamanda Meriç Belediyeler Birliği Başkanı olan Avukat Enis İşbilen katıldı. Toplantıya İşbilen’in yanı sıra birliğe üye olan Havsa, İpsala, Enez, Esetçe, Kocahıdır, Sultan, Yenikarpuzlu, Mecidiye, Beğendik, Küplü, Subaşı ve Kurtbey gibi ilçe ve belde belediyelerinden temsilciler katıldı.
İki ülke belediye personeli arasında bilgi alışverişi, tartışma ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı ve aynı zamanda Meriç Belediyeler Birliği Başkanı olan Avukat Enis İşbilen, kuruldukları günden bu yana Yunanistan ve Bulgaristan ile birçok projeye imza attıklarını belirtti. Birlik olarak 3 ülke yararına faydalı girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini kaydeden İşbilen, “AB nezdinde ülkelerimizin idari ve ekonomik özekliğine saygılı kalarak bölgelerimiz ve ülkeler arasındaki kültürel, sosyal, ticari ve ekonomik ilişkileri daha da geliştirmeye yönelik projeler oluşturmaya amaç edindik.
Özel hedeflerimizden bir diğeri de stratejik planlama sonucunda sınır bölgesindeki belediyelerde hizmet kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belediyelerin sınır bölgesinde karşılaştığı ortak problemlere yönelik ortak stratejiler geliştirilmesini sağlamak. Bu bağlamda çevre bölümü personeli için Bulgaristan Haskovo’da gerçekleştirdiğimiz 2 günlük eğitimin ardından bugün de belediyelerimizin planlama bölümü personeli için buradayız” dedi.
Maritza Belediyeler Birliği Genel Direktörü Rayna Yovcheva ise tüm zorluklara rağmen proje kapsamında ana hedefi elde ettiklerini belirterek, “Bu projeyi yürütürken birkaç proje daha yarattık ve ikinci çağrıda finansman aradık. Umuyorum ki projelerimizin çoğuna finansman çıkacak. Ürettiğimiz projeler ihtiyaçları karşılayacak türden ve 15 yıldır hedeflediğimiz projeler” diye konuştu.
Konuşmaların arından Maliye Bakanlığı’nda İç Denetçi olarak görev yapan Serkan Ayhan, katılımcılara eğitim verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30