banner137
banner25

Mera alanları ranta dönüştürülüyor!
 Torba Yasa ile Mera Kanunu’na eklenen bir bent ile mera alanlarının imara açılması konusunda bir açıklama yapan Saadet Partisi Tarım Komisyonu Başkanı Mansur İriş, Mera alanlarının ‘rant’a dönüştürüleceğini söyledi.
Mansur İriş açıklamasında; “Torba Yasa’nın 115. maddesi ile 4342 sayılı Mera Kanunu’nun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasına, “(ı) İlgili Belediye sınırları içerisinde alternatif alan bulunmaması şartıyla Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı olarak ilan edilen," bendi eklendi. Böylece, mera vasfı taşıyan alanların kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak imara açılmasına imkân sağlanacak” dedi.

Meraların hayvancılığın en önemli kaba yem kaynağı olduğuna dikkat çeken Mansur İriş; “ Meraların önce tarım alanı haline getirilmesi, şimdi de imara açılması zaten gerilemiş olan hayvancılığımızı daha da büyük sekteye uğratacak, hayvancılık perişan olacak. Meraların katledilmesiyle ahırda hayvancılık yapılmaya başlanacak böylece etin kilosu 2-3 katına mal olacak. Bu hatadan biran önce dönülmelidir” şeklinde konuştu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30