banner78
banner25

Medeniyet üzerine düşüncelere ilgi büyüktü!
Edirne Valiliği tarafından düzenlenen bir sempozyuma katılmak üzere ilimize gelen Prf.Dr.Saadettin Ökten akşam saatlerinde de Edirne Mimar Sinan vakfının davetlisi olarak Vakfa ait olan Balkan Kültür Merkezine gitti.
Gündüz yapılan sempozyumda Şehir Kimlik ve medeniyet konularında konuşma yapan Prf.Dr.Saadettin Ökten Mimar Sinan Vakfında da Medeniyet üzerine düşünceler konulu bir anlatımla salonda bulunanlara hitap etti.
Düzenlenen etkinliklerle farklı konuları gündeme taşıyan ve üyelerine bilgi ziyafeti veren Mimar Sinan Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını mütevelli heyet başkanı Avukat Şükrü Çeşme yaptı.Konferansı verecek olan Prf.Dr. Ökten’in biyografisinin okunmasının ardından Çeşme konuşmasında dernek faaliyetlerine değinerek önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti ve sözü Prf.Dr.Saadettin Ökten’e bıraktı.
Önemli fikir adamlarından olan ve entelektüel kişiliği ile tanınan Prof. Dr. Sadettin Ökten “Şehir ve medeniyet” konularındaki bilgisi ve “Medeniyet Üzerine Düşünceler” konulu bir konferansını vererek salonda bulunanlara bilgi ziyafeti verdi.
Osmanlı’dan günümüze kadar olan süreçten örnekler vererek aktarımlar yapan Ökten ithal mallara olan düşkünlüğümüz ve giderek yozlaşan bir toplumun yapısından bahsetti.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30