banner137
banner25

Masa başında 10 dakika spor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren “ İş Yeri Egzersizleri” Projesi Edirne’de Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimi ile ilk defa 500 kişinin çalıştığı Sağlık Bakanlığı’na ait Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’da yapıldı.

Daha önceleri proje kapsamında Gençlik ve spor İl Müdürlüğü tarafından resmi kurum ve kuruluş personeline küçük gruplar halinde yaptırılan “iş yeri egzersizleri” ilk defa bu kadar geniş kapsamlı olarak 500 kişinin çalıştığı Edirne’deki Sağlık Bakanlığı’na ait Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’da yapıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in yaptığı ziyaretler esnasında dikkatini çeken ve masa başında sabit olarak 9 saat süre ile çalışan gençlerin sabit oturmaları ve ilerleyen yaşlarda sağlık sorunları ile karşı karşıya kalacakları düşüncesi ile hayata geçirilen “İş yeri egzersizleri” bugün kalabalık bir kitlede uygulandı.

Ayda 1.5 milyon çağrının alındığı,kişi başı 150 bin kişiye “alo” diyerek Sağlık Bakanlığı randevu sistemi üzerinden randevu veren çalışanlara uygulana egzersiz programı 10 dakika sürdü.Konusunda uzman fizyoterapist ve eğitmenler nezaretinde duvara yansıtılan yansı ve görünecek noktalara konulan eğitmenlerle yapılan egzersizlere Vali Dursun Ali Şahin’de eşlik etti.

15 dakika süre ile çağrı merkezine gelen çağrılar diğer çağrı merkezlerine yönlendirilirken,çalışan personel gösterilen hareketleri harfiyen uygulayarak masa başında spor yapma imkanı buldu.

Vali Dursun Ali Şahin burada yaptığı açıklamada Giresun ilinde Valilik yaptığı dönemde bu uygulamayı sıkça yaptığını ve kendisininde özel bir eğitmen sayesinde makamında uyguladığını belirterek “iki elin ve başın oynadığı bir yerde kolay kolay insan dinlenemeyeceği gibi yorgunluğunu eve gittiğinde dahi gideremez.Burada çalışmak kolay değil.Teknoloji arttıkça insanların hareket kabiliyeti daralıyor.Buradaki hareketsizlik bu şekilde olursa evde de aynı şekilde devam eder. Ağrılardan kurtulmak istiyorsak hareket kabiliyetimizi, alışkanlığımızı artırmamız lazım. Burada oturup 10 metre sonra arabaya binip, oradan inip eve gitmek dinlenmek değil, sağlığını kaybetmektir. Hareket etmeyi alışkanlık haline getirmek lazım.Masa başı spor 5-10 dk ne kadar dinlendiriyor?Sizi ne kadar farklı bir duruma getirebiliyor.Beyniniz daha fazla çalışıyor”diyerek bir ay sonra tekrara geleceğini ve kontrol edeceğini ifade etti.

Çalışan personel ise sürekli olarak sabit pozisyonda oldukları için bel,boyun ve sırt ağrıları ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek,durumu yetkililere ilettiklerini ve kendileri için bu tür bir düzenli masa başı egzersiz programı önerdiklerini belirttiler.

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ise Sağlık Bakanlığı olarak son yıllarda önemli faaliyetlere imza attıkların belirterek her gün ve her hafta sonu spor için halkla iç içe olduklarını ve bunlarla ilgili programlar yaptıklarını belirterek “buradaki arkadaşlarımızı fiziksel olarak bel ağrılarından,omuz ağrılarından kurtulmalarını sağlamak ve mesai saatlerine hareket katmak”dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ise yapılan uygulamanın spor adına sevindirici olduğunu belirterek “biz bakanlık olarak sadece sporcu yetişmesine ön ayak olmuyoruz.Sporun kitlelere yayılmasını hedefliyoruz.Bu bağlamda spor bilinci ve kültürünün oluşmasını sağlıyoruz.Kurumlar arası iş birliği ile ortaklaşa bu kültürü oluşturmak adına devam edeceğiz”dedi.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30