banner137
banner25

Marmara Valileri Edirne'de!

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç’ın ev sahipliği yaptığı Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu (KİK) 13'üncü dönem toplantısı Edirne’de yapıldı.

Marmara Bölgesinde bulunan 8 il valisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya çok sayıda jandarma komutanı ile Emniyet yetkilileri katıldı.Sınırlardan kaça geçişler ile Suriyeli mültecilerin durumlarının görüşüldüğü toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.Toplantının açılış bölümünden basının görüntü almasına izin verilen toplantı saat 09:00’da başladı.İl Valililerinin bazılarının dün akşam bazılarının ise sabah intikal ettiği Edirne’de günü açış konuşmasını Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç yaptı.Tanç konuşmasında Edirne’nin tarihi geçmişinden bahsederek Cumhuriyet temellerinin oluşmasında rol oynayan çok sayıda ismin Edirne’de görev yapmış olmasının Edirne’yi ayrıcalıklı kıldığını belirterek toplantının hayırlı olmasını diledi.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Mehmet Tekinarslan başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Daire Başkan vekili Ömer Ulu, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, katıldı.

Sınır illerinin Jandarma komutanları,Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlik komutanları ile Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ile,Kültür ve Turizm bankalığı yetkilieri,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bankalığı temsilcileri,Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri gibi isimlerde kendi konuları ile ilgili toplantının öğlenki bölümünde bilgi sunumu yaptılar.

Kaçakçılık olaylarının ağırlıklı olarak görüşüldüğü konularda alınması gereken önlemler ve bilgi paylaşımı gibi bilgilerin aktarıldığı toplantıda göçmen kaçakçılığı ve bu işi yapan kişilerin kullandığı yollar gündemin ana konusunu oluşturdu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30