banner78
banner25

Mali polis nerede?
Edirne’de son günlere damgasını vuran ve sadece sosyal paylaşım siteleri ile bazı duyarlı insanların verdiği mücadele sonrasında ortaya çıkarılan sözde izci kampı yapım işine yetkili mercilerden ses çıkmadığı gibi çıkarılan sese de kulaklarını tıkayan yetkililerin üzerine düşeni yapmadığı görüldü.
Birinci Murat mahallesinde bulunan çamlık alanda bir gecede başlanan hafriyat ve yerinden sökülen çam ağaçları ile başlayan çevre katliamına sessiz kalan yetkililerin dikkatini çekmeye çalışan bir avuç gönüllünün vermeye çalıştığı mücadelede tüm gözler Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor kulübüne çevrildi.
Verilen arsanın usulüne uygun olmadığı,imara aykırı durumların yaşandığı,yapılan ihale ile adrese teslim yer kiralandığı,çevre katliamı yapıldığı, gibi bir çok iddiayı görmezden gelen yetkililer kurulan kulübün alt yapısını sorgulama yolunu da hiçbir zaman seçmediler.
Her şeyin oldu bittiye gelmesini bekledikleri, bir süre sonra gelen tepkilerinde yerini sessizliğe bırakacağından emin olan yetkililer kulübün mali portresini de incelemekten imtina ediyorlar.
Bir anda kurulan ve kurulmasından önce,nasıl kurulduğu,ne amaçla kurulduğu,faaliyetinin ne olacağı en önemlisi böylesi bir arsaya yapılan binanın parasını nereden bulduğu gibi önemli detayları atladığı yada atlatıldığı açıkça görülen emniyet yetkililerin bu konuya neden hassasiyetle eğilmediği ise kamuoyunda merak konusu oldu.Her olayı soruşturan ancak böylesi önemli bir detayı atladığı sanılan Emniyetin en çokta Mali açıdan derneği mercek altına alması gerektiği belirtiliyor.
Alınan malzemelerin faturasının kimse kesildiği? Parayı kimin harcadığı? Nasıl harcadığı? Ve derneğin kasasında kaç para olduğu veya paranın nasıl sağlandığı gibi soruların ivedilikle sorulması ve araştırılması gerektiğini belirten vatandaşlar “başka bir yerde olsa didik didik ederler ancak burada kimse kılını kıpırdatmıyor.Bu işin içinde iş var”yorumunda bulundular.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30