banner78
banner25

Mahalleli faciadan döndü!

Yaklaşık 10 günden buyana telefon iletim hatlarındaki arızayı gidermek üzere çalışma yapan  Telekom’un müteahhit firması, Şükrüpaşa mahallesinde az daha bir faciaya neden olacaktı.

Şükrüpaşa mahallesi Şehit Efkan Güdücü caddesi Adalet Kasrı sokak üzerinde bulunan bir inşaatın temel dolgu işi sırasında Telekom’a ait kabloların kopması sonrasında onarım işine soyunan Telekom’un yüklenici firması bu sabah saatlerinde yaptığı kazı sırasında doğalgaz hattını koparttı.

İş makinesinin çalışması sırasında doğalgaz hattının delinmesi ile mahallede büyük bir ses meydana geldi ve gaz çıkışı yerin altından yukarı doğru görüldü.Yaklaşık 15 dakika boyunca gaz haldeki çıkış devam ederken olay yerine gelen Doğalgaz firması güçlükle gazın çıkış yaptığı noktaya müdahale ederek gaz çıkışını kontrol altına alabildi.

Gazın sızması sırasında ise Telekom’un işini yapan müteahhit firmanın itfaiye yada polis ekiplerine haber vermeyip tedbir almaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Çevre güvenliğinin alınmadığı çalışma esnasında sızıntıya müdahale eden ekiple Telekom çalışanlarının arasındaki diyalog da bu tür durumlarda can güvenliğinin eğitimsizliğin nedenli önemsiz olduğunu bir daha gözler önüne serdi.Telekom’un müteahhidi Gazdaş çalışanına “gaz çıkışı var sorun olmasın”diye sorunca “Gazdaş çalışanı “en fazla havaya uçarız alev alırız”şeklinde cevap vermesi olayı izleyen meraklı bakışların gözleri önünde cereyan etti.

Giderilen arıza sonrası çevrede bulunan sokaklarda uzun süre gaz kokusu hakim olurken bazı evlerin içininde gaz kokması vatandaşı tedirgin etti.

Telekom müteahhidi; “elimizde şema var fakat kazı yaptığımız yerde hat kaymış.Bizde gaz hattına geldik.İnşaatı yapan firma hafriyat sırasında hattı kaydırmış.Bizim yapacağımız bir şey yok”dedi.

Mahalle sakinleri ise işin ehli kişilerin çalışma yapmamasından dolayı insan hayatının ne kadar ucuz olduğu yaşanan bu olayla görülmüş olduk dediler. 











banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30