banner137
banner25

Mafya hesaplaşmasında ilk dava!
 Edirne'de  33 yaşındaki Polis memuru Hüseyin İmrağ'ın Haziran ayında Bulgaristan, Rusya, Azerbaycan ve Türk uyruklu grupların silahlı çatışmasına müdahale ederken kalbinden vurularak yaşamını yitirmesi olayının ilk duruşması Cuma günü gerçekleştirildi. Mahkemede şehidin babası 69 yaşındaki Enver İmrağ Mahkeme heyetinin karşısında göz yaşlarına boğulurken, “En büyük kaybım oğlum” dedi ve tutuklu ve tutuksuz tüm sanıklar ile sanığı kaçırırarak saklayan ve ona destek veren polis memurundan da davacı olduğunu söyledi.

Edirne'de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ'ı kalbinden vurarak şehit ettiği iddiasıyla tutuklanan Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'un (36) da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında soruşturma tamamlanmasının ardından tutuklu sanık ile  diğer bazı sanıklar Ağır Ceza mahkemesinde hakim önüne çıkarıldı. Şehit Hüseyin İmrağ'ın babası Enver İmrağ mahkemede hazır bulunurken eşi Hüsne Köş İmrağ hamile olduğu ve yüreğinin kaldıramayacağını söylediği için duruşmaya gelemediği belirtildi. 
AVUKAT ÇEKİLDİ
Tutuklu Sanık Azerbaycanlı Mahir Shukorov’un mahkemeden önce avukatının davadan çekildği öğrenildi. Bunun üzerine Sanık Mahir Shukorov, yeni bir avukat tutacağını ve savunmasını da avukatı ile görüştükten sonra yapacağını mahkeme başkanına iletti. Mahir Shukorov, mahkemede verdiği beyanda Azerbaycan’da öğretmen olduğunu Türkiye’de çalıştığını ve 600 dolar aylık aldığını belirterek ikamet adresi olarak da Azerbaycan’ın Kazan kentini gösterdi.    
MAHKEME HEYETİ ÖNÜNDE GÖZ YAŞI
Mahkemede ilk olarak tanıkları dinlemeye başlayan hakime itiraz eden mağdur ailenin avukatı Rıfat Çulha, ilk olarak sanıklarını dinlenilmesini isterken, gözyaşları içerisinde mahkemede konuşan şehidin babası Enver İmrağ, “En büyük kaybım oğlumdur hepsinden şikayetçiyim. En fazla üzüldüğüm olay oğlumu vuran şahsa yardım eden kişilerin arasında devlette polislik yapan birisinin de olması. Ayrıca oğlum vurulduktan sonra sanığı yakalamayıp kaçmasına yardımcı olan polis memurunun avukatından da şikayetçiyim” dedi. 
Hakim daha sonra şehit Polis Hüseyin İmrağ'ı vurduğu iddia edilen Mahir Shukorov'un avukatı olmadığı için savunmasının alınamaması üzerine tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 13 Kasım'a erteledi.
MESLEKTAŞLARI YANINDA 
Mahkemede ayrıca olay sırasında görevini yapmaya çalıştığı sırada taraflar arasında darp edilip kamerası kırılan ve duruşmaya tanık olarak çağrılan Edirne Televizyonu muhabiri Resul Oruçoğlu'nu meslektaşları da yalnız bırakmadı.
SAVCILIK AŞAMASINDA NELER OLDU
Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü tarafından hazırlanan iddianamede, şehit polisin katil zanlısı Shukorov için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken, diğer sanıklar için ruhsatsız tabanca taşımak suçundan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin liraya kadar para cezası talep edildi.
Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 3 yıllık polis memuru  Hüseyin İmrağ (33), 9 Haziran günü, Azeri ve Rus mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale etmek istediği sırada kalbinden vurularak şehit oldu. Olayın ardından cinayetle ilgili polis ekipleri 15 şüpheliyi gözaltına alırken, adliyeye sevk edilen tüm şüpheliler sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şehit polis memurunu öldürdüğü öne sürülen Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov ise 18 Haziran günü İstanbul'daki saklandığı evde pizzacı kılığına giren polis ekiplerince yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
NEDEN EDİRNE'DE TOPLANDILAR?
Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, şüphelilerin ifadelerinde birbirlerini tanımadıklarını söylemelerine rağmen aynı restoranda yemek yedikleri ve beraber hareket ettikleri kaydedildi. Savcı Özülkü ayrıca şüphelilerin İstanbul'dan Edirne'ye geliş sebeplerinin, amaçlarının ve Edirne'de toplanarak hangi sorunu halletmeye çalıştıklarının tespit edilmediğini ifade etti.
ÖMÜR BOYU HAPİS
Savcı Özülkü, iddianamede Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov için polis memuru Hüseyin İmrağ'ı 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası isterken, Şaban Erdoğan'ı silahla yaralama saçundan da ayrıca 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Savcı Özülkü, şüphelilerden Şaban Erdoğan (44), Dursun Gündüz (44), Azeri uyruklu Namiq Umudov (27), Azeri uyruklu Quara Aliyev (30), Rus uyruklu Dzheyhun Askerov (39), hakkında ruhsatsız tabanca taşımak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin liraya kadar ağır para cezası istedi.
SİLAHLARI SAKLARKEN YAKALANDI
İddianamede şüphelilerden Tufan Alpay hakkında ise, diğer sanıkların silahlarını saklamaya çalıştığı sırada yakalanması nedeniyle 'delil saklama' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile ruhsatsız tabanca taşımaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin liraya kadar ağır para cezası talep edildi.
 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30