banner137
banner25

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerle Kutlanacak!

İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yarışma ve kurayla Edirne'den 5'i öğrenci olmak üzere toplam 10 kişiyi Umre'ye gönderecek. İl Müftüsü Emrullah Üzüm ayrıca hafta etkinliklerinin ardından Edirne'deki kahvehanelerde yapılacak yarışmalarda birinci olacak bir vatandaşı da Umre'ye göndereceklerini söyledi.
 Ülke genelinde 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası öncesinde Mimar Sinan Vakfı'nda İl Müftülüğü etkinliklerle ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıda Müftü Emrullah Üzüm, bu yılki programın daha yoğun ve yaygın bir şekilde kutlanacağını belirtti. Üzüm, “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlâkı” konulu çalışmalar ile program hazırlıkların devam ettiğini belirterek şunları söyledi;

“Özellikle bizim yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden birisi Ortaokul, Lise ve Üniversiteler'de yaptığımız yarışmalardır. Öğrencilerimize kutlu doğumun bereketini, hissedilmesini, yaşanmasını sağlayarak Efendimizin sünnetimizin Kurân ahlâkını, sevgiyle saygı ekseninde kutlu doğumun gündem olmasını amaçlıyoruz. Bu vesileyle biz okullarda Siyer-i Nebi ve kırk hadis yarışmaları yaptık. Ortaokulda ayrı, Liseler'de ayrı kategorilerde yarışmaları düzenledik. Kur'ân ve Hadis bilgisini çocuklarımızla buluşturmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

 “KUTLU DOĞUM HAFTASINDA 5 ÖĞRENCİYE UMRE”

 Bu yarışmaların, kutlu doğumun en önemli çalışması olduğuna vurgu yapan Müftü Üzüm; “Biz bu yarışmalarda Ortaokul ve Lise il birincilerine öğretmeni ve öğrencisi olmak üzere 2'şer umre seyahati, Üniversite'de daha kapsamlı yapılan Siyer-i Nebi yarışmasındaysa 1 umre seyahati hediye ediyoruz” dedi.

 

“HALKTAN ÇEKİLİŞLE 5 KİŞİYE UMRE”

 Öğrencilere hediye edilecek 5 Umre'nin yanında Mimar Sinan Spor Salonu'nda 19 Nisan'da yapılacak ana programda izleyiciler arasında noter huzurunda çekilecek kura ile 5 Umre daha hediye edileceğine vurgu yapan Üzüm şöyle devam etti;

 “Dolayısıyla ayın 19 Nisan'daki ana programda 5 Umre de halkımıza var. Toplamda 10 Umre hediye edeceğiz. Böylece Edirne bu sene böyle bir şans yakalıyor. Bu sene bu sadece Edirne'de olacak bu denli yaygın Umre çekilişi. Benim duyduğum Edirne'den başka yerde yok. Edirne buna layıktır çünkü Edirne Osmanlı'nın başkentidir.”

 “SALAT-Ü SELAM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ”

 Üzüm hafta kapsamında bir de Selat-ü Selam kampanyası başlatmak istediklerini belirterek; “Yani mesela kutlu doğuma kadar her vatandaşımız günde bin defa “Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed ” diye bir selat-ü selam efendimize gönderirse güzel bir kutlu doğum hediyesi olur. Efendimizin kutlu doğumunda böyle bir selat-ü selam kampanyası da beraberce başlatmış oluyoruz. Her camiye de bu organizasyonumuzu duyuracağız.”

 “KAHVEHANELERDEN 1 KİŞİYE UMRE”

 Kutlu Doğum Haftası'nın ardından Edirne'deki kahvehanelerdeki vatandaşlar arasında yapılacak yarışmalarla 1 kişiyi daha Umre'ye göndermek istediklerini vurgulayan Üzüm; “Hafta ardından kahvelerdeki vatandaşlar arasında da bir hadis yarışması, siyeri nebi yarışması yaparak birincisine umre hediye etmeyi arzu ediyoruz. Mesela her kahveden isteyen 5-10 kişiye kitaplarımızı vereceğiz ve o kitaplar okunacak. Test usulü yapılacak. Belli bir sayfadaki hadis sorulacak. Bunun da çalışmalarını başlattık dün itibariyle” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nin gece kapalı olması ve gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin camiyi gece kapalı olmasından dolayı gezemediğini ve bu yönde gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten İl Müftüsü Emrullah Üzüm UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Selimiye’nin bundan böyle 24 saat açık tutulacağının müjdesini verdi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30