banner78
banner25

Kriz spora engel değil!
Olimpiyatların doğduğu yer olarak bilinen Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz ülke sporcularına da yansıdı. Çok sayıda spor branşında başarıya imza atan Yunanistan’ın spor kulüpleri alınan ekonomik tedbirlerden nasibini aldı.
Yunanistan’ın Orestiada ve Aleksandrapoli kasabalarında bulunan yüzme takımları Edirne Valiliğine resmi bir dilekçe ile başvurarak kapalı yüzme salonlarında belirlenecek zaman diliminde antrenman yapmak istediklerini belirttiler.Dilekçeye cevap veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü talebin yerine getirilebileceğini belirterek kulüpleri yüzme salonuna davet etti.
İki ülke kulüp yöneticileri yaptıkları karşılıklı görüşmede hafta içi Edirne’de yapılacak olan yüzme müsabakalarına da kulüpleri davet ederek sporcuların kaynaşmasını sağladılar.
Pazar günü yapılan yüzme müsabakalarında aileler ile birlikte 30 sporcusu ile katılan Yunanistan’ın iki spor kulübü gün boyu müsabakalara katılarak değişik branş ve yaş gruplarında adeta madalyaları topladılar.
Konu hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor il müdürü Serhat Ocak kulüplerin iki hafta önce kendilerine başvurduğunu ve ekonomik nedenlerden dolayı spor yapamadıklarını belirttiklerini ifade ederek kendilerinden yardım istediklerini kaydetti.Ocak “gelen yardım talebi üzerine konuyu il Valimize ilettim.Kendisi gerekenin yapılması konusunda talimat verdi.Bizde komşu ülke Yunanistan’a her türlü imkanı sunacağımızı belirttik.Milleti,ırkı ne olursa olsun genç gençtir ve biz onların tesislerimizde yararlanmalarını sağlayacağız”diyerek hafta sonları 13:00-15:00 saatlerini kulübe tahsis ettiklerini belirttiler.
Edirne’ye 30 dakika uzaklıkta olan kasabadan gelen sporcuların ekonomik nedenlerden dolayı otobüs bulmada zorlandıkları ve bu konuda da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün gereken desteği vereceği belirtildi.Öte yandan konunun geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’da duyulmasının da olumsuz etki yarattığı, sporculara gidilmemesi yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.Tüm baskılara rağmen çocuklarının spor faaliyetlerini sürdürmek için tanınan imkandan yaralanmak istediklerini belirten sporcu velileri ise her şeye rağmen spor yapacaklarını ve devlet yardımı beklemeden kendi imkanları nezrinde ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.
Aleksandrapoli spor kulübü antrenörü Anastasios Kaliçaris yarışmalara katıldıklarını ve daha öncede İstanbul’da yapılan yarışmalarda çocukların yarıştığını belirterek “biz çocuklarımızın sporcu olarak yetişmesini istiyoruz.Krizden tabii ki etkileniyoruz ama bunu çocuklara yansıtmamaya çalışıyoruz”dedi.
Müsabakalar sonunda misafir ülke Yunanistan’ın sporcuları 12 altın,7 gümüş ve 4 bronz madalya alarak hem yarıştılar hemde antrenman yapmış oldular.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdülkerim okur 11 yıl önce

iyi güzel de neden kendi düzenlediği müsabakalarda ısıtıcılar çalışmıyor hakemler her zaman, bazen oyuncular bile montla oynuyor devre aralarında ışıklar bile kapatılıyor. edirneli sporcular yunan olmadığı için mi destek yok?

banner30