banner78
banner25

Köylünün ürettiği Cumartesi Pazar'ında!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan Edirne Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen “Kırsalın Doğal Pazarı” Pazar yeri, yeni yerleşim bölgesinde bulunan Cumartesi pazarında açıldı.

Kırsalda yaşayan kadınların ürettiği ve yetiştirdiği organik madde ve ev yapımı hamur işleri ile tamamen doğal olan gıda maddelerini üreterek satmayı amaçladığı Pazar yeri geniş katılımla hizmete girdi.

Haftanın Pazar günü açık tutulacak olan Pazar’da ev yapımı tatlılardan,manda yoğurduna,hamur işlerinden,koyun ve keçi sütü ile peynirine kadar bir çok doğal ürünün satılmasının amaçlandığı alanda bu sayede kırsalda bulunan kadınlarında vakitlerini değerlendirmesi ve gelir elde ederek şehir insanına tamamen doğal ürünleri sunma fırsatı yakalamalarına olanak tanıyor.

Edirne Valiliği,Edirne Belediyesi,Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından desteklenen proje sayesinde 20 köyden gelen ürünler bu pazarda satışa sunulacak.

Yaklaşık 2 aydan buyana gece gündüz köylü kadınları evlerinde ziyaret ederek projenin hayata geçmesi için uğraş veren Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan açılış öncesi yaptığı konuşmada bu denli önemli olan bir projenin hayata geçmesinden dolayı son derece memnun olduğunu kaydetti ve emeği geçen ve kendilerinden desteklerini esirgemeyen Edirne il protokolü ve eşlerine teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise köylü kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenmesi ve kendilerine gelir elde etmelerinin amaçlandığı Pazar yerinin Edirne için önemli bir kazanım olduğunu dikkat çekerek her zaman üreten kadının yanında olduklarını bilinmesini istedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise köylerdeki kadınların buraya gelmesinin ticarete adım atmalarının bir göstergesi olduğunu ifade ederek “bu işe yumurta satarak başlanır ve simit satarak başlanır ve gelişir gider.Bu köylerdeki güzellikleri şehirde yaşayan insanlara tattıran eli öpülesi kadınları kutluyorum”dedi.





 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30