banner137
banner25

Köy muhtarları başkanlığına Cevat Meriç seçildi!
Edirne ili köy muhtarları dernekleşme sürecini tamamlayarak genel kurulunu yaptı.Kurucu Başkan görevi ile genel kurula kadar başkanlık yapan İskender köy muhtarı Cevat Meriç gerçekleşen genel kurulda üyelerin oyunu alarak yeni kurulan derneğin başkanı oldu.
Trakya Birlik Genel Müdürlüğü konferans salonunda bugün gerçekleşen Genel Kurula çok sayıda köy muhtarı ile davetliler katıldı.Divanın oluşturulması ile başlayan Genel Kurulda Divan başkanlığına Recai Kararmışbuga,katipliklere ise Burhan Kahraman ile Önder Cilo seçildi.Divanın oluşturulması ile saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.
Gündem öncesinde konuşma yapan İskender Köy muhtarı Cevat Meriç köy muhtarları olarak merkez mahalle muhtarlarına bağlı dernek çatısı altından ayrılmak durumunda kaldıklarını bunun nedeni olarakta kendilerinin görev alanları bakımından hizmet alanlarının çok farklı olduğunu ifade etti.Meriç Belediyelerin gereken desteği mahalle muhtarlarına verdiğini ancak köy muhtarlarının sorunlarına gereken desteğin sağlanamadığı ifade ederek böylesi bir oluşuma gitme kararı aldıklarını belirtti.
Bugüne kadar kendilerine bütün hükümet yetkililerinden sorunların çözümü konusunda vaatler verildiğini ancak sorunların çözümü konusunda somut bir adım atılmadığını belirten Meriç “bizi hep bir umut içinde beklettiler.Köklü bir çözüm için köy muhtarlarının kendi ayakları üzerinde durabilecek ve vatandaşına kedi imkanları ile hizmet edebilecek bir yapıya kavuşturmadılar.Biz bu konuda gerekeni yapacak idareciler istiyoruz.Bu yüzden güç birliği yaparak dernekleşme kararı aldık”dedi.
Gündem maddeleri arasında görüşülen en önemli konuların başında ise mahalle muhtarlarının derneğe üye olup olamayacağı vardı.Divana gelen öneri ile karar oylanarak reddedildi ve gerekçe olarakta “eğer oradan üye alınacaksa yeni bir dernek kurmanın ne anlamı olur” şeklinde görüş belirtilerek öneri reddedildi.
Gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasının ardından tek liste olarak yönetime talip olan Cevat Meriç’in listesi açık oylama ile oylanarak başkanlığa layık görüldü.
Genel kurul sonunda konuşma yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ise 6 yıldır köy muhtarlarının desteği ile görevini sürdürdüğünü ve bununda nedeninin derneğe üye olanların muhtarların yüzde 99 u nun birlik üyesi olduğunu ifade etti ve Trakya Birlik olarak gereken desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30