banner137
banner25

Kötü ve İyi!
Geçtiğimiz haftanın bana ilginç gelen 2 olayını aktarmak istiyorum. Birincisi Edirne Belediye Meclisi olağan toplantı yaptı. Bol maddeli gündemle yapılan toplantının en önemli konusu, 9 üyenin gündeme alınması için verdikleri önerge idi. 8 CHP, 1 bağımsız imzalı dilekçede aynen şunlar yazıyordu. "Bizler aşağıda imzaları bulunan Belediye Meclis Üyeleri olarak, 3 Ekim 2011 tarihine kadar çözülmesi gereken ancak çözülemeyen (ETUS) ulaşım konusunun tekrar görüşülmesinin Meclis gündemine alınmasını arz ve talep ederiz. Arif Kuday, Ahmet ÖNGÜN, Recep Ali Akın, Gönül Uyanıktır, Mukadder Özkal, Ömer Gezginerler, Zeki Yaşagör, Metin Mercan, Namık Kemal Döleneken". 
          Yani daha önce yapılan olağanüstü meclis toplantısında kabul edilen ve bir taşımacı kooperatifi lehine, Edirne halkının aleyhine ve geleceğine konulan ipoteğin kaldırılması şansı doğmuştu. Tahmin edeceğiniz gibi Başkan Hamdi Sedefçi metni eline alır almaz olumsuz görüşünü bildirdi ve oylamaya gidildi. Önerge 9 kabul, 14 ret oyuyla gündeme alınmadı ve yanlıştan dönmek için tarihi fırsat kaçırıldı. Biraz detay olacak ama, bu işte ret oyu verenler ile birlikte toplantıya katılmayanların da sorumluluğu olduğu ve halkın bunları bilmesi için isimleri vermek istiyorum. Ret veren 10 CHP li: Hakan İnci, Murat Kayasöken, M.Özkan Diner, Mahmut Keskin, Hasan Yürek, Alaeddin Altındiş, Cemil Barbaros, Savaş Üner, Erdoğan Taşın ve B.Nevser Eraslan. 4 AKP li: Belgin İba, Önder Özcan, Feridun Acar ve aynı zamanda taşımacı kooperatif Serhad Birliğin başkanı Serkan Oltandiken. Toplantıya katılmayan 4 CHP li: H.Kıvanç Özakıncı, İbrabim Adada, Ertuğrul Tanrıkulu, Murat Muratoğlu. 4 AKP li: Özcan Baznak, Mehmet Çakay, Mehmet Sıragezen, Hasan Üner.
            9 meclis üyesini bu onurlu davranışları için kutluyorum ve adlarının tarih sayfalarında yer alacağını bilmelerini istiyorum. Diğerlerini ise kendi vicdanları ile başbaşa bırakırken, halkın değerlendirmesine sunuyorum. Meclisten ilgimi çeken bir ayrıntıyı da aktarmak istiyorum. Sosyal paylaşım sitesi facebook ta bir grup kurulmuş ve üyelerine meclisi izleme çağrısı yapmıştı.Yıllardır meclis salonunda konuklar için bulunan sandalyeler ilk kez  kaldırılmış ve eziyet edercesine vatandaş ayakta bırakılmıştı. Ayrıca Belediye çevresinde olağanüstü polisiye tedbir alınarak farklı bir mesaj verilmeye çalışılmıştı. Bütün bunlar bence seçilenlerin seçenlere yani halka verdikleri değerin göstergesiydi.
           İlginç olaylardan ikincisi ise, Edirne'de kalkınmaya katkıda bulunmak, yöresel ve bölgesel gelişmeleri hızlandırmak için ortak projeler geliştirmek, sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna duyurmak, takibini yapmak ve gerçekleşmesini sağlamak amacıyla Yerel Kalkınma Platformu kuruldu. Edirne Ticaret Borsası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Birlik, Edirne Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Edirne Ziraat Odası, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Edirne Yeni  Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Edirne 1.Sanayi Sitesi Kooperatifi, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Edirne Süt Üreticileri Birliği, Edirne Genç İş Adamları Derneği, Edirne Genç Girişimciler Kurulu, Edirne Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin desteği ile kurulan platformun Meclis Başkanlığına TOBB yönetim kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı'nın seçildiği, İcra Komitesinin de Başkan İsmet Açıkgöz olmak üzere, Cemil Güler, Rafet Sezen, Cengiz Yorulmaz, Emin İnağ, İsmail Bodur ve Tuncay Aytin'den oluştuğu belirtildi.
          Bazıları hazmedemese de bu kadar örgütün bir araya gelmesi Edirne için sevindirici ve kutlanması gereken bir gelişmedir. Hayırlı olmasını dilerken, bunların dışında kalan Edirne Barosu, Kent Konseyi, Tabib Odası, Mimar ve Mühendis Odaları, Sendikalar ve benzer diğer sivil toplum örgütlerine de çağrı yapılarak bu oluşumda yer almalarının sağlanmasında fayda olacağını düşünüyor ve ilgililere tavsiye ediyorum.
          Son olarak ise Edirne hepimizin ve geleceğine hep beraber sahip çıkmalıyız diyorum.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30