banner78
banner25

Komşu’da yağış etkili!
Komşu ülke Bulgaristan’dan doğarak topraklarımıza dökülen Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin su seviyelerinin hafta sonu artacağı belirtildi.
Son bir haftadan bu yana etkili bir şekilde yağan yağmurun Arda ve Meriç nehirlerini besleyen barajlar başta olmak üzere akar sularıda doldurduğu ve bazı noktalarda nehirlerin yatağından çıkarak arazilere yayıldığı belirtildi.
Gün içinde Bulgaristan yetkililerin Edirne Valiliğini uyardığı ve hafta sonu nehir su seviyelerinin mevcut durumundan 7-8 kat daha fazla artacağı ve beklenen suyun Meriç nehrinde 800 metre küp/saniye seviyelerine ulaşmasının beklendiği belirtildi.
Yoğun yağmur yağışının komşuda etkili olduğu ve nehir kanarlarında oturan kişilerin uyarıldığı belirtilirken Bulgaristan medyasının da konuyu halkı bilgilendirmek için yayın yaptığı ifade edildi.
Bulgar makamları şu an için barajlarda yaşanan bir sıkıntı bulunmadığını mevcut hesaplara göre nehirlerdeki su seviyesinin endişe edilecek rakamlara ulaşmadığını belirtirken Edirne Valiliği ve DSİ yetkilileri ise olası taşkın seviyesinin 1600 metre küp/saniyede yaşandığını şu an için endişe edecek bir durum bulunmadığını kaydettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30