banner137
banner25

Komşu sınırı kameralarla donatıyor!

Yasa dışı göçle mücadelede alınan tüm önlemlere rağmen önüne geçilemeyen kaçak geçişler için Yunanistan yeni bir adım daha atıyor.

Avrupa’nın sınır bekçisi olarak bilinen Yunanistan Türkiye kara sınırı üzerinden kaçak geçişleri önlemek adına sınıra koyduğu jiletli tel örgünün ardından,illegal geçişlerin en çok yaşandığı Meriç nehri üzerine 28 adet termal kamera koyma kararı aldı.

İlk olarak jiletli tel örgü,ardından Meriç nehrine Evros havzası içinde paralel su kanalı kazan Yunanistan şimdide nehirden geçişlerin önlenmesi amacıyla vücut ısısına ve harekete duyarlı termal kameraları koyarak yasa dışı göçle mücadelede önemli bir adım atmak istiyor.

Ege Denizini kullanarak adalara ardından da Yunanistan’a geçmeyi başaran mülteciler Ege denizinde tedbirlerin arttırılması ile geçiş noktalarını yine eski güzergahları olan Meriç nehrine çevirdiler. Her gün yüzlerce kaçağın illegal olarak geçiş yaptığı Meriç nehrinde alınan tüm tedbirlere rağmen sonuç alamayan Yunanistan bundan böyle nehir kıyılarına AB desteği ile belli aralıklarla koyacağı ve vücut ısısına duyarlı, kalp atışlarına odaklanabilen 28 adet kamera koyacak.

Kameraların alarm vermesi ile Frontex sınır birliklerinin yanı sıra,Yunan sınır devriyelerinin de aynı anda hareket edeceği sistemin kısa bir süre içinde tamamlanacağı ve illegal geçişlerin önüne geçilmesi bekleniyor.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın Avrupa İç Güvenlik ve Dış Sınırlar Fonu’ndan

"Aspida" (Kalkan) programı kapsamında 15 milyon euro finansman temin ettiği ve Genel Sekreter Anagnostakis'in ifadesine göre 24 saat kesintisiz bağlantı

halinde olacak kameraların operasyon merkezine sürekli görüntü aktarımı sağlayacağı ifade edildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Bulgaristan hükümeti de AB desteği ile Bulgaristan-Türkiye Kara sınırına tel örgü çekmiş ve tel örgülerin olduğu noktalara vücut ısısına duyarlı termal kameralar koymuştu.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30