banner78
banner25

Komşu eylemi sınır kapatacak!

Yunanistan’da kurulan yeni hükümetin çiftçilere olan vaatlerini yerine getirmemesi, gerek prim gerekse destekleme ödemelerinde yeterli rakamları vermemesi üzerine yaklaşık 2 aydan bu yana çeşitli eylem girişiminde bulunan ülkedeki çiftçiler bugün itibariyle ses getirecek eyleme imza attılar.

Ülkede bulunan önemli otoyollardan biri olan ve Yunanistan’ı Doğudan-Batıya doğru kesen Türkiye’ye açılan İpsala kara sınır kapısı üzerindeki egnetia otoyolu başta olmak üzere,Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı Ormenio sınır kapılarını saat 11:00 itibariyle ulaşıma kapatan çiftçiler yarında Edirne Pazarkule sınır kapısını ulaşıma kapatacaklarını belirtiler.

Hükümetin seslerini duymaması üzerine bu yönde bir eyleme giriştiklerini belirten Yunanlı çiftçiler ülke genelinde yaklaşık 5 bin traktör ile Avrupa’ya açılan kara sınır kapıları ile Türkiye ve Bulgaristan’a açılan sınır kapılarındaki yolları kapatmaya başladılar.

İpsala-Kipi sınır kapısı üzerindeki yolda 200 civarında,Bulgaristan’a açılan Edirne yakınlarındaki Ormenio sınır kapısında ise 550 civarında traktör yolun her iki yanına dizen çiftçiler büyük ve küçük araç geçişine izin vermiyorlar.

Yunan polisinin kontrolünde eylemlerini sürdüren çiftçiler Atina’nın seslerini duyana kadar eylemlerini sürdüreceklerini,ilk etapta belirli sürelerde sonrasında ise süresiz olarak ülkeye açılan kara sınır kapılarını ulaşıma kapatacaklarını belirttiler.

Evros bölgesi çiftçileri adına konuşan Yanni Margaritidis “hükümet bize vaat ettiği rakamları ödemiyor.Tarladan aldığımız ürünler artık para yapmıyor.Böyle devam ederse çiftçilik bitecek.Ne prim nede desteklemelerimiz ödeniyor”diyerek sınır kapılarını kapata eylemine kalkıştıklarını kaydetti.

Troyka ve Hükümete hayır diyen çiftçilerin 20 güne kadar sınır kapılarını kapatmaları bekleniyor.

Şu ana kadar Türkiye’nin Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında araç alım işlemi yapıldığı ancak ulaşımın sağlandığı güzergahlarda yolun kapalı olmasından dolayı ilerleyen saatlerde kapıların kapanabileceği kaydedildi.  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30