banner137
banner25

Komşu bize girdi mi?

Türkiye ile Bulgaristan arasında bulunan 274 km’lik kara sınırına yasa dışı göç’ü önlemek için AB tarafından gönderilen finans desteği ile tel örgü çeken ve termal kameralarla donatan Bulgaristan’ın tel örgü çekme işlemi sırasında Türkiye sınırına girerek kara parçasını kendi sınırları içine dahil ettiği iddia edildi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ve yaklaşık 30 km’lik tel örgü çekme işlemi sırasında koordinatlarda yapılan yanlış ölçüm sonrasında tel örgüyü çeken ancak Türkiye’nin uyarısıyla ortaya çıkan yanlışın düzeltilmesi için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Büyükismailçe köyü yakınlarında kalan alanda yapıldığı iddia edilen yanlışı kısa süre içinde yapılan uyarı sonrasında dikkate alan Bulgaristan makamları,başlattığı çalışma ile hatayı gidermeye başladığı ifade edildi.

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki 274 km’lik kara sınırının yaklaşık 135’km’lik bölümünde tel örgü bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30