banner137
banner25

Kolu kesilmekten kurtuldu!
 Edirne'de 2 ay önce evin mutfağında üzerine çorba devrilmesi sonucu sağ kolunda 2'nci ve 3'üncü derece yanıklar oluşan ve kesilme riskiyle karşı karşıya kalan 3 yaşındaki Rabia Nur Polat, Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktorların çabalarıyla sağlığına kavuştu. Rabia Nur dün anne ve babasıyla birlikte kolunu kurtaran ekiple buluşurken, Hastane Yöneticisi Selahattin Kat; geçtiğimiz günlerde hizmete giren yanık ünitesinin de önemine değindi.  
Elif ve Levent Polat çiftinin kızı Rabia Nur, 2 ay önce yaşadığı talihsiz kazayla kolunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Annesinin mutfakta pişirdiği çorbayı kaza sonucu üzerine döken Rabia Nur hemen Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, burada geçirdiği 2 ameliyatın ardından kısa sürede sağlığına kavuştu. 
“KOLU KESİLEBİLİRDİ”
El bileği ve kolu kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Rabia Nur, doktorların yoğun çabalarıyla yeniden kolunu kullanabilecek durumu gelirken, dün tekrar hastaneye gelerek muayeneden geçti. Burada olay anını ve sonrasında yaşadıklarını paylaşan Rabia Nur'un annesi Elif Polat; “Evde çorba yapıyordum. Çorbayı karıştırmak için tabure üzerine çıkmış, ben tam olarak görmedim ama üzerine devirdi. Üzerinde kazak vardı onu çıkarırken bir süre geçti. Yarası derinleşti, hastaneye getirdik. Kolu ve parmakları kesilebilirdi ama Allah buradaki doktorlardan razı olsun. İki operasyonunşu anda çok iyi durumu. Büyük bir endişe yaşadık. Çok kötüydü, zor günler geçirdik. Şimdi çok iyiyiz. Şükrediyoruz bu durumuna” dedi.
Baba Levent Polat da olaydan sonra zor günler geçirdiklerini ifade ederek, tedavi sürecinin ardından Rabia Nur'un evde mutfağa girmemesi için kapıda nöbet tuttuklarını dile getirdi. 
“ARTIK KOLUNU KULLANABİLİYOR”
Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Özgür Agdoğan ise, Rabia'nın hastaneye yatırılıp tedavisine başlamasının ardından 30 saat sonra dolaşımın zayıflamaya başladığını ifade etti. Agdoğan; “Parmakları ve kolu riske atmamak adına hemen ameliyata aldık. Kliniğimizde takibi yapıldı, açık yarası onarıldıktan sonra taburcu ettik. Kolunu kullanabiliyor. Geldiğinde el bileği, parmaklar çok riske girmişti. İkinci derece yanık vardı, kolunu ve parmaklarını kullanmak ya da daha ciddi boyutlara taşınabilirdi” ifadelerini kullandı.  
“İNŞALLAH ÇOK CİDDİ VAKALARIMIZ OLMAZ”
Devlet Hastanesi Yöneticisi Selahattin Kat da Rabia'nın durumunun iyileşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, geçtiğimiz günlerde hastane bünyesinde açılan yanık ünitesinin önemine değindi. Kat; “Rabia kızımızın kolu gayet iyi. Kendi işini yapabilecek düzeye ulaştı. Ciltte oluşan yanık izleriyle alakalı ilerleyen zamanlarda yapılacak müdahalelerle onlar da çok kısmi miktarda azaltılacaktır diye düşünüyor. Devlet Hastanesi olarak 2015'te bu binaya ilk geldiğimizde burada yanık ünitesi plânlarımız içerisinde vardı. Çok şükür yanıkla alakalı doktor arkadaşlarımızı eğitime gönderdik ve bütün eğitimlerini tamamladılar. Böyle bir servisle uzmanlarımızın gözetimi altında açtık. İnşallah çok ciddi vakalarımız olmaz” şeklinde konuştu. 
Öte yandan Rabia'nın ailesi tedavi aşamasında gösterdikleri ilgiden dolayı;  Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Özgür Agdoğan, Op. Dr. Fatih Burak Efeoğlu, Op. Dr. Asef Ulutürk, Çocuk Cerrahisi Uzmanı ve Yanık Ünitesi Sorumlusu Op. Dr. Rauf Tuğrul Aksoy'dan oluşan doktor ekibine bir kez daha teşekkür etti
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30