banner137
banner25

Klima satışları enerjiye de tavan yaptırdı!
Edirne kent merkezinde hava sıcaklıklarının 42 dereceyi göstermesi enerji tüketiminin üst seviyeye çıkmasına neden oldu.
Geçen yılın enerji tüketim değerleri ile bu yıla ait tüketim değerleri karşılaştırıldığın da yüzde 6 lık bir artışın olması klima satışlarında ki patlamayı gözler önüne serdi.
Özelikle az tüketim yaptığı bilinen ve A sınıfı enerji tüketimi yapan klimaların satışında gözle görülen bir artış yaşandı.Beyaz eşya satıcılarının elindeki verilere göre geçen yıla oranla klima satışlarında da yüzde 10 seviyelerinde bir artış var.Temmuz ayı içerisinde tahminen 2 bin civarında klima satışının yapıldığı Edirne ilinde vatandaş sıcak yaz günlerinde serinlerken cebinde de soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.Takılan klimalar sonrasında ortalama bir evin elektrik tüketimi 80- 90 TL civarında olurken bu rakamın klimaların açılması ile 150 TL civarına çıktığı ve vatandaşın cebine önemli ölçüde bir yük getirdiği belirtiliyor.
Tredaş İl işletme Müdürlüğünden elde edilen verilere göre geçen yılın Temmuz ayında 79400 KW/ saat enerji tüketimi yapılırken bu sayı 2012 yılında Temmuz ayında 84700 KW/saate ulaşmış durumda.
Tredaş yetkilileri geçmiş yıllara oranla aşırı yüklenme gibi sorunlardan kaynaklı elektrik kesintilerinin artık yaşanmadığını, yapılan yatırım ve alt yapı çalışmaları ile sorunların üstesinden gelindiğini belirterek “eğer bu yatırımlar yapılmasaydı ve bugünkü sıcaklarla baş edebilmek için vatandaş klimalara yüklenseydi çok büyük sorunlar yaşanır, hemen hemen her gün bir trafo yangını ile karşı karşıya kalabilirdik”dediler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30