banner137
banner25

Kıspeti kapan çayıra çııkamayacak!
Dünyanın en eski spor organizasyonlarından Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kaliteyi artırmak için düğmeye basıldı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kaliteyi artırmak için bazı önlemlere başvuracaklarını söyledi.
Er Meydanı'na kaliteli güreşçilerin çıkması gerektiğini ifade eden Sedefçi, ''Artık kispeti kapan Er Meydanı'nda güreşemeyecek. Burası adeta bir Türkiye şampiyonasıysa, özelliği olmalı. Her güreşçi değil başarılı güreşçilerin katılması gerekir. Bu konuyu Federasyon başkanı ve diğer yetkililerle görüştüm. Artık Kırkpınar'da güreşmek için diğer illerdeki güreşlerde puanlama sistemi uygulanacak. Bu puanlamada yeterli puanı alan, Kırkpınar'da güreşmeye hak kazanacak. Böylelikle Er Meydanında sadece iyi güreşçiler yer alacak. Güreşlerin kalitesi artacak'' diye konuştu.

-''Final güreşleri artık sıkıcı olmayacak''-

Final güreşlerinde normal sürede birbirlerini yenemeyen pehlivanların, daha sonra puan güreşi yaptığını anımsatan Sedefçi, başpehlivanlık final güreşlerinde puanlamanın kaldırılması gerektiğini belitti.
Seyir zevkinin artırılması için final güreşlerinin belli bir sürede tamamlanması gerektiğini bildiren Sedefçi, şunları kaydetti:
''Güreşler çok uzun sürüyor. Güreşlere hareket ve kalite getirmek gerekir. Bu konuyu federasyon başkanımızla görüştüm. Onlar da kabul etti. İnşallah bu sene güreş 40 dakika olacak. Eğer bu süre içerisinde bir gelişme olmazsa, kim fazla puan almışsa o galip sayılacak. Yani puanlama, güreşin başlamasıyla başlayacak ve 40 dakika içinde galip belli olacak. Böylelikle Kırkpınar'ı izlemeye gelen, parti başkanları, başbakan ve cumhurbaşkanı sıkılmayacak. Zevkle ve heyecanla güreşleri izleyecek. Bu kuralın gelmesiyle kalite de artacak.
Herkes finalleri beklerken mutsuz oluyor. Canlı yayında izleyen insanlar 'Kırkpınar bu mu-' diyor. 30 dakika güreş, tek bir hareket yok. 10 dakika puanlama yine tek hareket yok. Sıra altın puana geliyor bir hareketle iş bitiyor. 90 dakika orada insanlar tek bir hareketi görmek için esir gibi bekliyor. Güreşler daha heyecanlı ve hareketli olmalı. İnşallah bu sene bunu yapacağız.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30