banner137
banner25

Kim yalancı?
2 hafta önce ''bu kadar da olmaz'' başlıklı yazımda, Belediye Encümeni kararı gereği belediye halk oyunları ekibinin Çek Cumhuriyetinde yapılacak festivale gitmelerine onay verildiğini ancak yerine özel bir ekibin gönderildiğini ve bunun yanlış olduğunu ayrıca hukuksal sorunlar doğuracağını belirtmiştim. 07.09.2011 tarihinde ise belediye meclis toplantısını izlemeye gittim. Konu burada gündeme geldi ancak bir başkan yardımcısı, herkesin önünde ve gözünün içine baka baka bizim kendimize ait bir ekibimiz yok, bütün ekipler bizim için gösterilere katılırlar dedi. Dedi demesine ama ertesi gün belediyenin resmi internet sitesinde kendisini yalanlayan bir haber yayınlandı.
        08.09.2011 tarihli haber aynen şöyle ''Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan  Edirne Belediye Halk Oyunları Ekibi, Konya Akşehir de düzenlenecek olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Geleneksel Dal Türkiye Şampiyonasına katılacak. Ekibimiz geçen yıl aynı yarışmada Türkiye 3. olarak ilimize büyük bir gurur yaşatmıştı''.
        Evet birisi yalan söylüyor, başkan yardımcısı mı yoksa resmi site mi ? Bence başkan yardımcısı üstte sözünü ettiğim hatayı düzeltmeye veya geçiştirmeye çalışırken daha çok batağa saplandı ve kamuoyuna rezil oldu. Günahını almayalım belkide üst düzey yönetici olmasına rağmen böyle bir ekibin varlığından haberi yoktur diyeceğim ama bu seferde kardeşim ne işin var senin o koltukta, her şeyden bi habersin demezler mi.
        Bu başkan yardımcısının ismini yok edilen hurdalardan da çok iyi hatırlayacaksınız, o zamanda olayı geçiştirmişlerdi. Israrlı takibimiz sonucu kabul etmedikleri, böyle bir şey olmadı dedikleri konuda İl İdare Kurulu karar verdi. 07.09.2011 tarihinde bana tebliğ edilen kararın ilgili bölümü aynen şöyle ''Belediyeye ait Paşaçayırı mevkiinde bulunan hurdaların 10.05.2011 günü yaklaşık 20 kamyonla taşındığı, bu hurdaların alınması için herhangi bir yazı, tutanak, belge bulunmadığı, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu'nun telefon talimatı ile yapıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle ilgilinin 4483 sayılı memurlar ve kamu görevlilerinin yargılanması hakkındaki kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verildi''.
        Yapanın veya yaptıranların yanına kar kalmaması ve suçları varsa gerekli cezayı almaları için üstümüze düşeni yaptığımızdan dolayı sevindiğimi söylerken aynı zamanda bu işin bundan sonra başka kurum veya kuruluşta yaşanacak bu türden olaylara da örnek olmasını diliyorum.
         Sonuç olarak böyle bir koltuğu Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi sayesinde işgal eden kişinin, hemen istifa etmesi yada görevinden alınması gerektiğine inanıyorum yoksa bu yanlışlar girdabında başkan da boğulacaktır. 
          Yazımı sevindirici bir haberle bitirmek istiyorum, Belediye Halk Oyunları ekibi katıldığı ve Konya da düzenlenen yarışmada Türkiye 2. olmuştur. Tüm Edirne halkı ve bizim böyle bir ekibimiz yok diyenlere duyurulur.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30