banner137
banner25

Kentimiz sahipsiz değil!

Yaşadığı kente sahip çıkmak, sahipsiz olmadığını göstermek o kentte yaşayan insanların ana görevidir. Halkın sıkıntılarını, dertlerini dile getirmek ve yöneticilere sunmak her vatandaşın hakkı olduğu gibi özellikle gazete ve gazetecilerin temel işleri olmalıdır. Neden özellikle gazete ve gazeteciler derseniz, yayınlandığı yörenin her türlü haberini vermek ana ilkeleri ve var oluş sebepleridir.

Gelelim Edirne'ye, birkaç tanesini bir kenara ayırarak, halkın yığınla sorunu bilindiği halde sahip çıkmayan yada yüzeysel değinen gazete ve gazetecilerle dolu. Bazıları alınacaktır ama açıp arşivlerini bir karıştırsalar ne demek istediğimi çok iyi göreceklerdir. Bunların amacı, birilerine yağ çekmek ve payanda olmak yerine, vatandaşın resmi veya özel kurumlarda iş yaptırırken çektiği çile ile ilgilenmek ve kamuoyuna yansıtmaktır.

Son dönemde internet yoluyla oluşan haber siteleri de epeyce revaçta. Belki normal gazetelerden bile çok izleyeni ve okuyanı var. Bunların içinde de eline bir fotoğraf makinesi, bir not defteri alan ve hiç deneyimi olmayan gazeteci geçinen kişiler var. Bazıları ise belli bir reklam veya haber karşılığı aldığı paraya göre sahibinin sesi gibi çalışıyor ve yazıyor. Yani parayı kim verirse onun yalakası, savunucusu ve borazanı oluyor. Sonrada kalkıp ar, namus, ahlak, dürüstlük gibi konularda ahkam kesmeye çalışıyor.

Tüm bunların yanında sosyal paylaşım sitesi facebook da grup kurarak, Edirne halkının sesi olmaya çalışanlar var. Adını "EDİRNE HALK MECLİSİ" koyan grup, kentimiz sahipsiz değildir, kentimize sahip çıkalım sloganıyla ilklere imza atıyor. Yeri geliyor eylem yapıyor yeri geliyor basının dile getiremediği konuları sayfasına taşıyarak gündem yaratıyor ve kamuoyu oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde ise kent yöneticilerimiz ile tüm oda, sendika ve diğer sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek amaçlarını anlatacakları, ardından da Edirne'nin sorunlarının tartışılacağı ve geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecekleri bekleniyor. Yaptıklarıyla şehrimizin sahipsiz olmadığını gösteren ayrıca hiçbir beklentileri bulunmayan bu arkadaşları kutluyor ve başarılar diliyorum.

 Kentimize sahip çıkan, gazete ve internet haber siteleri ile Edirne Halk Meclisini izlemenizi, gazeteci geçinmeye çalışan ancak kendi çıkarları için uğraşan yalaka ve yağdanlıkları da hiç dikkate almamanızı tavsiye ediyorum.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30