banner78
banner25

Kendini yakmak istedi!

Bazı açılış ve temel atma törenleri için hafta sonu programını Edirne’ye ayıran Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu Trakya Üniversitesine bağlı İlahiyat Fakültesi Temel Atma Töreni esnasında bir esnafın kendini yakmak girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Balkan yerleşkesinde gerçekleşen temel atma töreninde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in kürsüye çıkarak konuşmaya başlaması ile başlayan ve bir anda kurulan platformun arka kısmından bir elinde 500 ml’lik şişe içinde benzin ve diğer elinde çakmak ile Sağlık Bakanına seslenen esnaflardan Şahbaz Şahin, “üstüme gelmeyin kendimi yakarım”diyerek üzerine benzini döktü.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde bulunan Yaşam Merkezi adı verilen alış veriş merkezinde esnaf olan ve bir süreden bu yana üniversite yönetimi ile aralarında yaşanan sorunlardan dolayı, neredeyse iş yapamaz duruma gelen esnaf Şahbaz Şahin, elindeki benzini üzerine döküp yakmakla tehdit etti. Dört kez Yaşam Merkezi'nde yaşadığı sıkıntılarını anlatmak için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmek istediğini ancak görüşemediğini anlatan Şahin, elindeki çakmakla kendisini ateşe vereceğini söyleyerek benzini üzerine döktü.

Kısa süre içinde polis ekipleri ve korumaları tarafından yapılan müdahale ile etkisiz hale getirilen ve ikna edilen Şahin Bakanın kendisi ile görüşme talebini kabul etmesi üzerine,üzeri arandıktan sonra protokole getirilerek Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun yanına getirildi.

Bir süre protokolde sohbet eden esnaf Şahin ve Bakan Müezzinoğlu sorunun çözülmesi için ilgililerle görüşeceğini söyledi.Üniversite yönetimi ile sorunu olduğu bilinen esnaf Şahin’in protokole gelişi sırasında Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük’ün “hoş geldiniz” demesi üzerine “pek hoş gelmedik” demesi aradaki gerginliğin yansıması olarak görüldü.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu ise beyin ve gönül terine dikkat çekerek, alın teri söylemiyle Türkiye'nin geri kaldığını ifade etti ve “Alın teri kutsaldır ama beyin teri ile gönül terini yok farz ettiğimizde boşluğa düşeriz. Bize hep alın terinin peşinde koşmaya sürüklerler. Kim sürükler, beyin teri dökenler sürükler o nedenle 100-150 yıldır millet olarak birçok sorunu yaşadıysa, geri kalmanın bedelini ödediysek, hala geri kalmışlığın sıkıntılarını yaşıyorsak. Hala az önce esnafımızın sıkıntılarıyla geldiği durumu ifade etmek için bize burada o duruma gelmenin üzüntüsünü yaşıyor ve yaşatıyorsa bize alın teri kadar veya ondan daha önemli olanı beyin teri ve gönül terini unuttuğumuz içindir”diye konuşarak esnafında durumuna örnekleme yaptı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ş.y 9 yıl önce

Üniversite ile arada ne sorunu varmış acaba bu esnafın???Bu haber de bir suçlama var bence üniversite yönetimi bu suçlamaya karşı tazminat yokuna gitmeli...Devlet her iflas eden esnafın borcunu ödese ne iyi olurdu değil mi? O zaman memurlar bizim kredi borçlarımızı da öde devletim demezlermiydi....Ne kolay değilmi yazıvermek.

banner30