banner137
banner25

Kendilerine

Edirne’de geçtiğimiz aylarda yapılan FETÖ/PDY örgütüne yönelik kapsamlı çalışmalarda yeni bulgulara ulaşıldı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede verilen isimler üzerine soruşturmasını derinleştiren Edirne Emniyeti, Ceza İnfaz Koruma Müdürlüğü’nde çalışan bazı kişileri mercek altına aldı.Yapılan çalışmada Edirne Açık Ceza İnfaz Koruma Müdürlüğü’nde görevli İ.E.’ye ait olduğu iddia edilen flash bellekte örgütün üyelerinden nasıl para topladığı açıkça ortaya çıktı.Muhasebeci şablonu şeklindeki çizelgede Edirne’de bulunan ve çoğunluğunu yeni memurların oluşturduğu 35 kişilik listede memurların ödemesi gereken rakamlar,konulan hedef ve verdikleri paralar ile önerdikleri isimler karşılığında “bulma” adı altında bonus kazadıkları görüldü.Çizelgede ise göze çarpan en önemli ayrıntı memurların bankalara yatırılan maaşları karşılığında bankalardan alınan promosyonların kişilere haram olduğu,ancak toplayan cemaat üyelerine “kirli para”olarak kayıt ettikleri görüldü.

21 Temmuz 2016 başlatılan soruşturma kapsamında Edirne Kapalı,Açık Cezaevi ve F Tipi Cezaevlerindeki görevliler tarafından bağışlar yapıldığının anlaşılması üzerine Edirne Kapalı,Açık Cezaevi ve F Tipi Cezaevleri ile Edirne Adliyesinde  FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması adına faaliyet yürüttüğü anlaşılan iki ayrı yapılanma tespit edildiği ve bu yapılanma içerisinde SGK çalışanı A.P.,Edirne Adliyesi çalışanları B.K., R.B.,öğretmenler F.K.ve R.K., cezaevi çalışanları E.G. ve P.P. ile ağabey olarak bilinen İ.E.i isimli şahsın sohbet adı altında düzenlenen toplantılarda sohbet hocalığı yaptıkları,toplantılarda öncelikle çay içildiği ve sonrasında Kuran-ı Kerim’den sureler,risale-i nurdan bölümler okunduğu,Fethullah Gülen cd’sinden vaazlar izlettirildiği,himmet ve kurban bağışı gibi nakdi ve ayni yardım taleplerinde bulunulduğu ve namaz kılındıktan sonra sohbetlerin sonlandırıldığı ifade edildi.

Hazırlanan 35 kişilik listeye göre ödeme planının düzenli yapıldığı, “kirli para”ibaresinin bankaların memurlara promosyon adı altında verilen paralar olduğu,örgüt bu paranın haram olduğundan dolayı,örgüt üyelerinin bu paraları harcamayarak örgüte verilmesini sağladığı ve kişiye göre bu paranın haram olduğunun örgüte göre haram olmayarak kirli para olarak kayıtlara geçildiği, “ilk maaş” bölümünde ise örgüt sayesinde işe girenlerin ilk maaşını himmet olarak alınmasını ifade ettiği yazılırken “bulma”bölümünde ise verilen paranın örgüte destek olabilecek kişileri bulanlara ödenecek meblağ olarak kayıt altına alındığı görüldü.

Sohbet hocalığı yapan öğretmen R.K’nın bir dönem Milli Eğitim ve Adliyeden sorumlu ağabey olduğu, Adliye çalışanı B.K’nında Milli Eğitim ve akabinde 2012 yılına kadar Adliye’den sorumlu ağabey olduğu ve para toplama işini koordine ettikleri anlaşıldı.

Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayar,cep telefonu,flash disk ve cd’ler incelenmek üzere el konulmuş,ayrıca cezaevi çalışanı İ.B.nin ikametinde ve üzerinde yapılan aramada çok sayıda Fethullah Gülen’e ait kitap ve 5 adet 1’er Amerikan doları çıkmış ve bu paraların FETÖ/PDY örgütü el başı Fethullah Gülen’in okuyup üflediği paralar olup paralelci askerler arasında bir şifre olduğu belirtilmektedir.

Yapılan çalışma sonucunda SGK kurumu çalışanı A.P., Edirne Adliyesi çalışanları, B.K. ve R.B., cezaevi çalışanları E.G., İ.B.. S.T., İ.E.,L.A., P.P. Emniyetteki ifadeler sonrasında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine gönderildiler.

Yine Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından devam eden kapsamlı çalışma sonrasında Edirne Emniyeti içerisindeki polislerin yapılanmasından sorumlu ikisi sivil vatandaş olmak üzere iki polis memuru göz altına alınarak Edirne Adliyesine sevk edildiler.Polisler İ.A. ve A.Ç.’nin emniyet içindeki cemaate yakın polislerin ağabeyleri oldukları M.K. ve M.A isimli sivil vatandaşların Edirne Emniyetinden sorumlu imamlar oldukları ve bu yolla koordinasyonu sağladıkları belirlenmişti.Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları tespit edilen 120 polisin tesviyesi yapılmıştı. 



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30