banner137
banner25

Kayıp çocuğu kullanmışlar!

Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı gerçekleştirdiği başarılı çalışma ile Erikli sahiline dadadan bir hırsızlık şebekesini çökerti.Şebekenin üyeleri arasında bulunan 13 yaşındaki bir çocuğun ise ailesi tarafından arandığı ve kayıp ilanı bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Saroz körfezi sahil beldesi olan Erikli beldesinde yazlıkçıların evlerine dadanan bir şebeke olduğu belirlendi.Sezonun açılması ile evlerine bakım ve onarım çalışması için gelen çok sayıda yazlıkçı,evlerinin soyulduğu manzarası ile karşı karşıya kaldı.Durumun Jandarma karakol komutanlığına bildirilmesi ile inceleme başlatan ekipler,yazlık beldenin giriş ve çıkışlarında bulunan MOBESE kayıtlarını mercek altına aldılar.Yapılan çalışma neticesinde belirlenen kişilerin belirli araçlarla belirli saatlerde belde içine giriş yaptığı ve ayrıldığı tespit edildi.Araçlar ve kullanan kişilere yönelik rutin yol denetimi yapan Jandarma bu sayede kişilerin isim ve telefon bilgilerine ulaşarak şebekeyi teknik ve fiziki takibe almayı başardı.Şahısların aralarında ki telefon konuşmalarından hırsızlık olayları için hazırlık ve planlar yaptığının anlaşılması ile Jandarma belirlenen 5 kişilik şebekeye karşı operasyon başlattı.

Hırsızlık şebekesinin İstanbul ilinden geldiği, yazlık evlerden cep telefonu, diz üstü bilgisayar, altın, para ve ziynet eşyası çaldıklarının belirlendiği ve şebekenin yazlıkçı görünümünde ev kiralayıp bölgede müsait olabilecek evler üzerinde çalışarak gece veya gündüz hırsızlık için girdiği anlaşıldı.

Jandarma yaptığı operasyonla hırsızlık şebekesinin lideri olduğu iddia edilen M.C.D. (23) ve M.T.’nin İstanbul’dan yanına küçük yaşta çocukları alarak, kiralık araçlarla bölgeye geldiği ve sahilde bu çocuklara hırsızlık yaptırdıklarını belirledi. Bu kapsamda yakalanan 5 kişilik şebekenin içersinde bulunan 13 yaşındaki M.A.’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce kayıp çocuk olarak arandığı ve ailesinin yaklaşık 1 yıldır  M.A.’ya ulaşamadığı tespit edildi.

Gözaltına alınan ve yapılan ilk sorgularının ardından Adliyeye sevk edilen Mehmet Can D.(23).Mehmet T.(19) isimli şahısların tutuklanarak cezaevine gönderildiği, Mazlum K.(20) ve Ömer Ç.(17) isimli şahısların serbest kaldığı,1 yıldır kayıp olan 13 yaşındaki Muhammed A. isimli şahsın ise ailesine teslim edildiği belirtildi.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30