banner78
banner25

Karpuz tüketimi için seferber oldular!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan düzenlediği basın toplantısı ile karpuz üreticisine destek olunmasını istedi.

Edirne Ziraat Odasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bircan; geçen yıla oranla bu yıl ürününün tarlasından dahi toplayamayan karpuz üreticisinin zorda olduğunu belirterek, tüketim anlamında Edirne halkının karpuz üreticisine destek olmasını istedi.

Çiftçinin her durumda ve her zaman mağdur olduğunu,emeğinin karşılığını bir türlü alamadığını söyleyen Erdin Bircan “Biliyorsunuz çiftçi üretici her zaman olduğu gibi hep zor durumda, hep mağdur. Şimdi de maalesef karpuz üreticisi de mağdur durumda ve karpuz üretilen fiyatın hemen hemen yüzde 20’ine satılıyor”satılıyor diyerek üreticin durumun zor olduğunu kaydetti.

Yaşanan sıkıntının kaynağını da aktaran Bircan özellikle Antalya ve Adana bölgesinden erken gelen karpuzun yerli üreticiye sekte vurduğunu,ihraç edilecek malında iç piyasaya sürülmesinden dolayı yerli üreticinin malının elinde kaldığına dikkat çeken Bircan “Antalya’da Adana’da ihracattan dolayı talep oluşuyordu. Fakat ihracat yapılamadığı için burada da talep yok burada ekilen karpuz üreticisi zor durumda kaldı. Karpuzun bir dönümü bin lira bunun içinde ailesinin emeği olmadan bir masraf var. Fakat Meriç’te 6 dönüm bin liraya satıldı. Maalesef bin liraya verildi. 10 kuruşa gelen fiyatlarla hala satılamıyor. Bununla ilgili kampanya düşündüm”dedi.

“Bir Karpuz al,çiftçimize derman ol”sloganı ile yola çıkan Erdin Bircan karpuz tüketimi için yerel anlamda gerekli çalışmaları başlattıklarını,bunun için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteğinin tam olduğunu vurgulayarak kentin değişik noktalarında bulunan reklam panolarına dev afişler astırılacağını kaydetti ve “Bir karpuz al çiftçimize derman ol kampanyası yaptık. 1 haftaya kadar üreticimize uygulanabilirliği deneyeceğiz.  Ticaret odasını da bunun içine sokarak, kafe ve lokantalar gibi bu işin tüketimini en hızlı şekilde hızlandırmak istiyoruz. Çünkü tarlada çürüyecek. Karaağaçta birer römork alarak ya da yarım römork alarak, oradaki kafeler müşterilerine ikramda bulunsa dahi bu çiftçi desteği olacağı için onlarla yürüteceği”dedi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün ise   üreticinin zor durumda olduğunu belirterek ilimizde açılan büyük marketlerin yerli karpuz alarak satış yapmadığına değindi ve bunun için girişim yapılması gerektiğini kaydetti.

Akgün “İlimizin en uzak köşesinde açılmış olan büyük marketler üreticiye zarar veriyor. Burada da Edirne bölgesinde üretilenler değil dışarıdan alım yapıyoruz. Biz de Edirne Ziraat Odası olarak Edirne’mize büyük marketlerden değil üreticimizden alın diyoruz. Vekilimi kanayan bir yaraya parmak basmıştır. Proje çok yararlıdır. Üreticinin yaşaması için Edirne halkına üreticiyi sahip çıkmaya davet ediyoruz. Her türlü yardımı yapacağız. Bir karpuz al çiftimize derman ol. Ciğerin yanında karpuz gider diyoruz”dedi ve iş yerinde ciğer yemeye gelen tüm müşterilere mahsul tükenene kadar bedava karpuz ikramı yapacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yurt dışında olmasından dolayı yerine vekaleten başkan yardımcısı Selçuk Çakır ise hazırlattıklaerı bilboord reklamında "nereye!Daha karpuz kesecektik"şeklinde tanıtım yapacaklarını ve belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını, ilk etapta reklam ve afiş çalışması ile destek vereceklerini belirterek belediye zabıtasının denetim konusunda daha esnek davranacağı müjdesini verdi.

Toplantıya CHP il Genel Meclis üyeleri ile CHP İl Başkanı Oktay Bozkurt’ta katılarak destek verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30