banner137
banner25

Karla mücadele değerlendiridi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 4 Ocak 2016 tarihinde başlayan kar ve mücadelede 11 farklı ekibin 11 farklı bölgede görev yaptığını ve 8 gün süren karla mücadelede toplamda 665 ton tuz kullanıldığını söyledi. Eksi 18 derecede karla mücadelede görev yapan tüm belediye emekçilerine teşekkür eden Gürkan, “Edirne 30 seneden sonra ilk defa bu kadar yoğun bir kar yağışıyla karşı karşıya kaldı. 8 gün boyunca 24 saat görev yaptık. Vicdanen rahatız” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Meclis Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelerek, karla mücadele konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirdi.
Konuşmasına 4 Ocak 2017 tarihinden itibaren aralıksız görev yapan tüm belediye emekçilerine teşekkür ederek başlayan Başkan Gürkan, 4 Ocak 2017 tarihinden itibaren 11 ekibin, 11 farklı bölgede görev yaptığını söyledi.
Ekiplerin ilk gün 8 saatlik vardiya sistemiyle çalıştığını ancak bunun yeterli olmaması üzerine 24 saatlik vardiya sistemine geçildiğini anlatan Gürkan, “Bütün ekiplerimiz, ben, koordinatör olarak görevlendirdiğimiz Meclis Üyemiz Mahmut Keskin ve tüm daire müdürlerimiz 24 saat aktif görev aldık. Dün karın durmasıyla temizlik çalışmalarına başladık. Daha dar olan ara sokaklara, tek tek girilmeye başlandı” diye konuştu.
Karla mücadelede kullanılan araçlar hakkında da bilgi veren Gürkan, çalışmaların 5 greyder, 4 kar ataşmanlı yükleyici, 4 kazıcı yükleyici, 3 yükleyici kepçe, 1 bobcat küçük kepçe, 2 sıvı buz çözücü aracı ve 7 kamyon ile toplamda 32 araç ile sürdürüldüğünü ifade etti.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 8 gün boyunca her vardiyada 70 personelinin bu çalışmaya katıldığını anlatan Gürkan, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 8 gün boyunca 60 personeli kar ve mücadelede çalıştı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yine 8 gün boyunca 96 personeli karla mücadelede çalıştı. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün, su ve kanal ekipleri haricindeki 24 personeli çalıştı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün her vardiyada 15 personeli çalışmalara katıldı. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün karla mücadele de sadece her vardiyada 20 personeli çalıştı. 8 gün boyunca her vardiyada 300 personel; 24 saatte 900 personel aktif olarak görev aldı” dedi.

EDİRNE BELEDİYESİ’NE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR 

Kar yağışının başlamasıyla birlikte Edirne Belediyesi’ne destek olanların isimlerini de açıklayan Gürkan, “İlk olarak bizi arayan Gümüş İnşaatın sahibi Nesim İba oldu. Büyük greyderi, operatörü ile birlikte alabileceğimizi söyledi. Bize temin ettiği araç, ilk günden son güne kadar 24 saat boyunca bizimleydi. Hem Sayın İba’ya hem de operatöre çok teşekkür ediyorum. Yine 3. günden sonra Cantaş İnşaat’ın bir Greyderi vardı; onu da aldık. Bekay İnşaatın da büyük kepçesini aldık. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mücadelenin ilk anından itibaren Biçerler Tarım Şirketi, rahmetli meclis üyemizin Ercan Biçer’in oğlu ve ailesi iki adet bıçaklı traktörlerini bizim hizmetimize verdiler. Çok teşekkür ediyorum Biçer ailesine. Son gün
Yıldırım Mahallesi’nde çiftçi arkadaşlarımız ve Edirne Ziraat Odası’ndaki meclis üyesi Naci Bostancı sosyal medya üzerinde bir çağrıda bulundu Yıldırımlılara; ‘Gelin ara sokaklarımızı beraber temizleyelim’ diye. Oradaki arkadaşlarımız ara sokaklarda temizlik yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine Havsa Belediyesi’nin eski modelde olsa bir Greyder’i vardı. Onu da sadece gündüzlerde kullandık. Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin’e de teşekkür ediyorum. Yine Süloğlu Belediyemizden de bir adet kar küremeli yükleyici aldık. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

KIŞ BAŞLAMADAN 500 TON TUZ ALINMIŞTI

8 gün boyunca 600 ton civarında tuz kullanıldığına dikkat çeken Gürkan, “Kışa girerken yaklaşık 500 ton tuz almıştık. 200 tonunu çeşitli kurumlara ve okullara dağıtmıştık. Elimizde 300 ton civarında tuzumuz vardı. Arkadaşlarımızın tabi ki geçmiş yıllar deneyimiyle bu stokları yapıyoruz. Geçmiş yıllarda ihtiyaç duyulan tuzun 25 kat daha fazlasını aldık. Şehirlerarası yolların kapalı olması nedeniyle bir ara sıkıntı yaşadık ama tuz rezervi bitmeden Karayolları’ndan 2 kamyon tuz aldık. Daha sonra bizim tuzumuzda yetişti. Tuz konusunda sıkıntı yaşamadık” dedi.
Bazı özel alanlarda zeminin bozulmaması için 15 ton granürlü üre gübresinin, tarihi köprüler başta olmak üzere, yaya bölgeleri ve kavşakların iç bölgelerinde ise 50 ton buz çözücü solüsyonların kullanıldığına dikkat çeken Gürkan, toplamda 665 ton tuz, solüsyon ve gübre kullanıldığını söyledi. 

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI 

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, sokak hayvanları için 3 ayrı ekibin kurulduğunu anlatan Gürkan, açık alanlara sokak hayvanları için sık sık mamalar koyulduğu söyledi. Kuşlar içinde belli noktalara buğday ve ekmek kırıntısının bırakıldığını belirten Gürkan, “8 günlük süre zarfında yoğun kar yağışında sokakta olan 4 vatandaşımıza sıcak yatacak yer ve yiyecek temin ettik. Halen bizim misafirimizler. İhtiyaç sahibi olanlara evinde sobası, odunu, kömürü olmayan yaklaşık 200 vatandaşımıza da ihtiyaçlarını temin ettik” şeklinde konuştu. 

“VİCDANIMIZ RAHAT” 

31 Aralık 2016 tarihinde yağan karda, Edirne Belediyesi olarak hazırlık yaptıklarını ancak yapılan bu hazırlıkların hayata geçirilmesinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Gürkan, “Bu konuda da vatandaşlarımızdan özür dilemiştik. 31 Aralık akşamı yağan karda vicdani olarak yaptığım değerlendirmede rahat değildim. 4 Ocak 2017 tarihinde başlayan karda tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki; vicdanen rahatız. 8 günlük mücadelede yüzde 1’i geçmeyecek haklı ve olumsuz eleştiri dışında; bütün vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Tüm bu mücadeleye rağmen mağdur ettiysek, kusura bakmayın. Edirne Belediyesi, bu mücadeleden alnı açık bir şekilde çıkmıştır” dedi. 

KAR YAĞIŞININ DURMASIYLA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI 

Kar yağışının durmasıyla birlikte temizlik çalışmalarının başladığını söyleyen Gürkan, “Atatürk Anıtı’ndan Balıkpazarı’na kadar sadece dün 30 kamyon kar kaldırdık. Cuma Pazarı tümüyle temizlendi. Cumartesi Pazarı’nın çatısı temizlenecek bugün. İtfaiye ekipleri, temizleme çalışmalarını bitirene kadar vatandaşlarımızın cumartesi pazarına girmemelerini talep ediyoruz” dedi.

Öte yandan su kesintileri ile ilgilide açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan aşırı soğuk hava ve kar yağışının ardından gelen ‘sularımız kesildi’ şikâyetlerinin ekipler tarafından değerlendirildiğini belirtti.Gürkan, bu şikayetlerin yüzde 75’inin donan sayaçlardan kaynaklı olduğunu söyleyerek, vatandaşların sayaçlarını soğuktan korumaları için önlem almalarını istedi.
31 Aralık 2016 akşamı Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı ve fırtına nedeniyle yaşanan plansız ve ani elektrik kesintilerinin Paşaçayırı Mevkii’nde bulunan 13 pompadan 7 tanesinin zarar görmesine neden olduğunu anlatan Gürkan, zarar gören pompaların ekipler tarafından onarıldığını söyledi.
Pompaların zarar görmesinden dolayı bu süre zarfında bazı mahallelere ve şehrin yüksek kesimlerine su verilemediğini ifade eden Gürkan, “4 Ocak 2017 tarihinde başlayan kar yağışı sırasında; Kıyık Semti’nin 4 sokağında su yok şikayetleri ile karşılaştık; Göçmen, Tabya, Değirmen ve Bağlar sokakta. Ekiplerimiz onlarca kez bu 4 sokağa giderek, kontrol ettiler. Bu sokaklarda yaşadığımız 2 sorunumuz oldu. Hemşehrilerimiz tesisatları donmasın diye 24 saat boyunca suları açık bırakıyor, bu depolardaki suyun düşmesine neden oldu. Gelen şikayetlerin yüzde 75’inin su okuma saatlerinin, sayaçlarının donmuş olmasından kaynaklı. Ayrıca bizim de ihmalimizin olduğu noktalar oldu. Kıyık’ta 800 bin litrelik depomuz var. İsale borularının bir kısmı çelik boru, onlarda donma tespit ettik. Bu dört sokağın dışında su sıkıntımız olmadı” dedi.
Gürkan, su sıkıntısı yaşayan vatandaşların yaşadığı sorunları Edirne Belediyesi’ne iletmelerini isteyerek, “Vatandaşlarımızın sayaçlarını soğuktan koruyacak bir şekilde sarmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30