banner78
banner25

Kar,kış demediler!

İl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle olası vakalara ulaşma konusunda organize olan ve kötü hava koşullarına rağmen gece gündüz demeden karlı yolları aşarak hastaların imdadına yetişen İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil ve UMKE ekibi kar paletli ambulans 4x4 medikal kurtarma araçlarıyla çok sayıda hastaya ulaşmayı başardı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 17 hastanın kar paletli ambulans ile ikamet adreslerinden alınarak hastaneye sevkinin gerçekleştiği,Acil sağlık hizmeti talebi bulunmamasına rağmen Diyalize girme mecburiyeti bulunan 5 Diyaliz hastasının Diyaliz Merkezlerine nakledildiği, tedavi bitiminde acil sağlık ve evde sağlık hizmeti araçları ile evlerine naklinin sağlandığı,olumsuz hava şartları sebebi ile istenildiği zamanda hastaneye ulaşma ihtimali riskli bulanan kırsal bölgelerdeki toplam 18 riskli gebelik kategorisindeki ve doğumu yaklaşmış gebelerin; Keşan, Uzunköprü ilçelerine ve Edirne merkezine taşınmış, 13‘ü hastanelerde bulunan misafir anne uygulaması kapsamında gebe otellerine yerleştirildiği belirtildi.

Kar,kış demeden kötü hava koşullarına karşı adeta mücadele eden ekiplerin zaman zaman kara sağlandığı,iş makineleri veya köylülerin desteği ile araçların vakalara ulaşımının sağlandığı ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30