banner137
banner25

Karaağaç yoluna bisiklet yolu yapılacak
 Belediye Başkanı Recep Gürkan Lozan Caddesi'nin kent merkezinden Karaağaç'a gidişte sol kaldırımın bisiklet ve yaya yolu olarak tekrar düzenleneceğini söyledi. Mevcut yolda hem yayaların hem de bisikletlilerin inatla sağ kaldırımı kullandığına dikkat çeken Gürkan, taşkından zarar gören Caddeyi yaparken eş zamanlı olarak sol kaldırımı da bisiklet ve yaya trafiğine elverişli hale getireceklerini belirtti.

Gürkan Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) ile haftasonu katıldığı bir toplantıda basın mensuplarının şehirde daha fazla bisiklet yolu görülüp görülmeyeceği yönündeki sorularına cevap verdi. Lozan Caddesi'nde söz konusu kaldırımın eskiden bisiklet yolu olarak ayrıldığını fakat uygulamada, hem yayaların hem de bisikletlilerin sağ kaldırımı kullandığına dikkat çeken Gürkan, şöyle konuştu;

“Herkes inatla sağ kaldırımı kullanıyor. Yayalar sağdan gidiyor, bisikletlilerin sağdan gitmesi lazım ama her iki kesimde sağ kaldırımı kullandığı için rahat bir trafik olmuyor. Mevcut kaldırımın ve tarlaların bir kısmının zaman zaman 6 metre, zaman zaman 8 metre belediyenin mülkiyeti olduğunu tespit ettik. İşte orasını yaza yetiştirip bisiklet ve yaya yolu olarak düzenleyeceğiz. Tabi orada hangi ağaçlar taşınacak onu araştıracağız. Hepsini taşımayacağız bunun altını çizmek istiyorum. Orada formasyonu devam eden ve anıt ağaç niteliğinde olan ağaçlar kalacak. Doğal bir yol gibi düzenleyeceğiz orasını. Karaağaç yolunu yaparken burayı da eş zamanlı olarak yapmak istiyoruz.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30